Kırgızistan'da piyango şirketinin Türk sahipleri gözaltına alındı

Kırgızistan'da piyango şirketinin Türk sahipleri gözaltına alındı

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan’da 2013 yılından bu yana "Eldik Lotereya" markası altında faaliyet gösteren Ryder Associates Limited adlı piyango şirketinin...

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan’da 2013 yılından bu yana "Eldik Lotereya" markası altında faaliyet gösteren Ryder Associates Limited adlı piyango şirketinin iki Türk yöneticisi,  gözaltına alındı.

Kırgızistan Devlet Televizyonu’nun verdiği habere göre, Türk yöneticileri Hasan Çiftçi ile Tanju Kılıç, sahte lisansla şirket çalıştırmakla suçlanıyor. 

İçişleri Bakanlığı Ana Soruşturma Bölümü Başkan Yardımcısı Nurlan Ütemisov, yaptığı açıklamada, Ryder Associates Limited adlı piyango ve şans oyunları şirketinde bu yılın başında yapılan arama sonucu, şirketin sahte bir lisansla faaliyette bulunduğunun anlaşıldığını ifade ederek, "Şirketin yöneticilerini ve muhasebeci Meerim Sırkıntı’yı gözaltına aldık" dedi.

Polisin soruşturmasında iddia edilen sahte lisansın alındığı Başbakanlık Mali Denetleme Devlet Hizmeti Eski Başkanı Yuruslan Toyçubekov’un hakkında ise arama kararının çıkarıldığı kaydedildi. Bu çerçevede, Toyçubekov’un, piyango ve şans oyunları yasasına aykırı bir şekilde, lisans verdiği şirketi tüm vergilerden tutarak, devleti 500 bin dolar zarara uğrattığı öne sürüldü. 

Şirketin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, piyango biletlerin satışını gerçekleştiren şirket elemanlarının güvenliği ve şirketteki mevcut durum nedeniyle piyango bileti satışının durdurulduğu açıklandı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı