Kırgızistan'da KGAÖ'nün "Hudut-2016" tatbikatı sona erdi

Kırgızistan'da KGAÖ'nün "Hudut-2016" tatbikatı sona erdi

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Genelkurmay Başkanlığı, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Orta Asya Çevik Güçlerinin "Hudut-2016" taktik eğitim...

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Genelkurmay Başkanlığı, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Orta Asya Çevik Güçlerinin "Hudut-2016" taktik eğitim tatbikatına ev sahipliği yaptı.

Ülkenin kuzeyinde Issık Gölü bölgesinde Balıkçı kentinde, Kırgızistan Silahlı Kuvvetlerine ait Edelveyis askeri eğitim tatbikat bölgesinde 4 Ekim'de başlayan "Hudut-2016" tatbikatında Kırgızistan, Kazakistan ve Rusya'dan bin güvenlik gücü görev aldı. Üç gün süren tatbikata, örgüt üyesi Ermenistan ile Belarus gözlemci olarak katıldı.

KGAÖ Orta Asya Çevik Güçleri bünyesinde ve Rusya'nın liderliğindeki bin asker, 200 zırhlı araç, 20 helikopter ve uçakla, yasa dışı silahlı ve terör örgütlerinin ülkeye saldırarak yönetimi ele geçirmeye çalışmasına karşı eylem planını tatbik etti.

Tatbikatın sonunda düzenlenen törende konuşan Kırgızistan Genelkurmay Başkanı Rayimberdi Duyşenbiyev, dünya güvenliğini tehdit eden çağımız zorluklarıyla mücadelenin, ülkeleri ortak hareket etmeye zorladığını belirterek, KGAÖ'nün düzenli olarak yaptığı tatbikatlar sayesinde üye ülkelerle ortak hareket etme kabiliyetini önemli ölçüde artırdığını vurguladı.

Duyşenbiyev, tatbikatı izleyen KGAÖ Üye Ülke Parlamento Savunma ve Güvenlik Komitesi ile KGAÖ Üye Ülke Parlamento Asamblesi Daimi Komisyonu üyelerine teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :