Kırgızistan'da ABD'li dağcı öldü

Kırgızistan'da ABD'li dağcı öldü

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan’ın güney bölümündeki Tanrı Dağları'nın en yüksek zirveleri arasında yer alan Lenin Zirvesi'ne tırmanış sırasında...

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan’ın güney bölümündeki Tanrı Dağları'nın en yüksek zirveleri arasında yer alan Lenin Zirvesi'ne tırmanış sırasında Ziverd Endryuv adlı ABD’li dağcı düşerek hayatını kaybetti.

Genelkurmay Başkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Tanrı Dağları'nın Lenin Zirvesi'ne tırmanış sırasında düşerek hayatını kaybeden Endryuv’un bedenine helikopterle ulaşıldığı ve cenazesinin Bişkek'teki morga kaldırıldığı belirtildi.

Bir dağcının mahsur kaldığı bilgisi sonrası harekete geçen kurtarma ekiplerinin Savunma Bakanlığına ait Mİ-8 helikopteriyle Lenin Zirvesi'ne sevk edildiği, 7 bin 134 metre yüksekliğindeki Zirve'nin 4 bin 650 metresinde dağcının cesedine ulaşıldığı kaydedildi. 

Kırgızistan’ın kuzey bölümündeki Tanrı Dağları’nda da 22 Haziran’da dik ve karlı kayalıklara tırmanan 3 İspanyol dağcı çığ altında kalarak hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı