Kırgızistan Kadınlar Kongresi 25. yılını kutladı

Kırgızistan Kadınlar Kongresi 25. yılını kutladı

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'da kadınları temsil eden en büyük sivil toplum örgütü olan Kadınlar Kongresi 25. kuruluş yıl dönümünü bir konserle...

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'da kadınları temsil eden en büyük sivil toplum örgütü olan Kadınlar Kongresi 25. kuruluş yıl dönümünü bir konserle kutladı.

Başkent Büyük Konser Salonu'nda düzenlenen kutlama programı, Türkiye, Çin, Rusya, Hindistan, Güney Kore, Azerbaycan, İran ve Suudi Arabistan büyükelçileri ile çok sayıda kadını bir araya getirdi.

Kırgızistan'da kadınların mesleki becerilerini artırma projelerini yürüten Kadınlar Kongresinin Başkanı Zamira Akbagışeva, derneğin çalışmalarını ve misyonunu anlattığı açılış konuşmasında, girişimcilik kurslarına desteğini esirgemeyen Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğine ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansına (TİKA) teşekkür etti.

Derneğin kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, ailenin temelini teşkil eden kadınların Türk geleneklerindeki rolünü anlattı.

Fırat, derneğin, toplumların ileriye götürülmesinde, demokrasinin tesisinde, ekonominin kalkındırılmasında ve sosyal refahın yerleştirilmesinde kadın ve erkek eşitliğine verdiği katkıları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Büyükelçilerin konuşmalarının ardından müzik ve dans grupları ile sanatçılar sahne aldı.

Dernek, TİKA'nın verdiği destek sayesinde Kırgızistan genelinde 3 bin kadının mesleki eğitim kurslarına katılmasını sağlamıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :