Kırgız ressamların Türkiye ilgisi

Kırgız ressamların Türkiye ilgisi

Türkiye'yi ziyaret eden Kırgız ressamların çalışmaları izlenime sunuldu

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Akdeniz Bölgesi'ni ziyaret eden dokuz Kırgız ressamın deneyimlerini yansıtan çalışmaların yer aldığı resim sergisi açıldı. 

Özel bir galeride açılan "Kırgızistanlı Ressamların Fırçasından Datça, Palamutbükü" temalı resim sergisinin açılışına, Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç ve eşi Simten Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı.

Sergiyi Türk sanat müziği eşliğinde gezen davetliler, Datça ve Palamutbükü yöresinin doğal güzelliklerinin, zeytin ve nar ağaçlarının, sahil kasabasında yaşamın, balıkçı teknelerinin ve İstanbul'daki bazı mekanların resmedildiği eserleri inceledi.

Kırgızistan'ın ilk özel galerisinin yöneticisi Meerim Akmatkulova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırgız ile Türk sanatçılar arasında dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesinin önemine değindi.

Çalışmaların büyük ilgi gördüğünü belirten Akmatkulova, Kırgız ressamların Türkiye ziyareti ve serginin açılışına verdikleri destekten dolayı Türk Büyükelçiliği yetkililerine teşekkür etti.

Türkiye'yi ziyaret eden ressamlardan Kırgızistan Ressamlar Birliği Üyesi Sarkın Sooronbayev de "Kırgızlarla Türkler kardeştir. Yerel halk bizi çok sıcak karşıladı. Türk halkı çok misafirperver. İyi niyetli. Bizim gibi sanatçılar için böyle bir atmosferde çalışmak çok kolay oldu. Türkiye'den çok güzel anılarla döndüm" ifadelerini kullandı.

Ressam Natalya Kopeloviç ise Türkiye'ye ziyaret etme hayalinin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu vurgulayan Kopeloviç, ziyareti sırasında edindiği izlenimlerin sanatına büyük katkı sağladığını anlattı.

"Kırgızistanlı Ressamların Fırçasından Datça, Palamutbükü" resim sergisi, 17 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı