"Kimse bizi yenemez, davamızdan döndüremez"

"Kimse bizi yenemez, davamızdan döndüremez"

TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan Yozgatlı Uzman Çavuş Mesut Taşpınar, 20 günlük raporu bittikten sonra Afrin'e giderek görevine kaldığı yerden devam etmek istiyor- Gazi Taşpına

YOZGAT (AA) - ÖMER ERTUĞRUL - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda gazi olan 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mesut Taşpınar, bölgede Türk askerine yakışır bir mücadele verildiğini belirterek, hiçbir gücün kendilerini yenemeyeceğini ve haklı davalarından döndüremeyeceğini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de Keltepe mevkisinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 arkadaşını şehit veren, kendisi de yaralanan Taşpınar, Hassa ve Kırıkhan Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki babaevine getirildi.

Türk ordusunun ve milletinin güçlü olduğunu vurgulayan Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Afrin harekatı başladığında oraya giderken hiçbirimiz dönmeyi düşünmedik, şehitlik olursa başımız, gözümüz üstüne. Allah nasip ederse gururumdur, onurumuzdur. Bayrağımızı gerek hücum yeleğimizde gerek sırt çantamızda gerekse göğsümüzde taşıyarak gittik oraya. Biz bu kadar güçlü bir orduyuz, milletiz, kimse bizi yenemez, davamızdan döndüremez." diye konuştu.

Çatışmanın yaşandığı gün tepenin güvenliğini aldıklarını belirten Taşpınar, "O ara temas başladı, tünellerden, mağaralardan devamlı geldiler. Bize yoğun bir baskı ateşi kurdular, geri çekilmedik, gerektiği gibi, Türk askerine yakışır bir şekilde mücadelemizi verdik, şehitlerimiz, yaralılarımız oldu, bizim için üzücü olay oldu ama geçit vermedik." dedi.

- "Gerekirse bizi vurun"

Taşpınar, silah arkadaşlarıyla teröristlere karşı verdikleri mücadeleyi şöyle anlattı:

"Çok yaklaşmışlardı, komutanımız geçit vermemek için 'gerekirse bizi vurun' dedi. Yine de geçit vermeyecektik, vermeyiz, geri adım yok bizde. Sonuna kadar gideceğiz, devam edeceğiz. İyileşir iyileşmez arkadaşlarımın, kardeşlerimin yanına gideceğim. Arkadaşlarımız şehit oldu. Buradan ailelerine sesleniyorum, hiçbiri üzülmesin, en kısa sürede kendimizi toparlayıp kaldığımız yerden devam edeceğiz, kanları yerde kalmayacak, intikamlarını alacağız."

Arkadaşlarıyla büyük mücadele verdiklerini dile getiren Taşpınar, kendisinin ise ufak tefek yaralarla bölgeden ayrıldığını söyledi.

Tedavisinin ardından Yozgat'a geldiğini ve 20 gün raporlu olduğunu aktaran Taşpınar, raporu bitince arkadaşlarının yanına döneceğini vurguladı.

- "Evladımı tutamıyorum, 'raporum bitmeden gideyim' diyor"

Gazi babası Mustafa Kemal Taşpınar da vatan, millet ve bayrak için canını feda edeceğini belirterek, "Bu vatan için şehit de veririz, gerekirse kendim de giderim. Başta şehit ailelerine, çocuğumun arkadaşlarının ailelerine, başsağlığı diliyorum, Allah'tan sabırlar diliyorum. Şehitlerimizin cennet mekanı olsun, yaralılarımıza Allah şifalar versin." ifadelerini kullandı.

Baba Taşpınar, Türkiye'nin bölgede 19-20 devletle mücadele ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Vatanımız, milletimiz güçlü, duyarlı olduğu müddetçe 20 ülke değil, bütün dünya gelse Türk ordusu, Türk milleti, Türk insanı, ne şehitlerimizin kanını yerde bırakır ne de bayrağımıza gölge düşürür. Biz anamızdan, babamızdan, ecdadımızdan ne gördüysek onun peşindeyiz. Biz bayrak, vatan için seve seve can vermeye hazırız, Evladımı tutamıyorum, 'raporum bitmeden sağlığıma kavuşup gideyim baba' diyor. Çok şükür Allah'ıma bir gazi babası olarak ben bundan gurur duyuyorum, vatanıma milletime seve seve canım feda olsun."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :