KİMDER’den bilişim akademisi

KİMDER’den bilişim akademisi

Konya İmam Hatipliler Derneği (KİMDER) tarafından hazırlanan Bilişim Akademisi Projesi başladı.

İmam Hatip öğrencilerinin bilişim alanındaki farkındalığını arttırmak amacıyla başlatılan projede öğrenciler, kodlama, robotik, yazılım ve tasarım konularında eğitim alacak.

KİMDER Başkanı Salih Zeki İnce, 20 öğrenci kontenjanıyla açılan akademiye ilginin yoğun olması nedeniyle ortaokulları da projeye dahil ettiklerini söyledi. İnce, “teknoloji, onu geliştirenin ruhuyla hayat bulur. Bilişim bir çağ değil, zamana ve geleceğe yön veren bir araçtır. Milli ve manevi değerlerle sentezlenmemiş her gelişim, insanlığa hizmetten uzak olacaktır. Maddeyi her şeyin önüne koyan değil maddeden manaya ulaşmayı sağlayacak, ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için üretilecek değerlere ihtiyaç vardır” dedi.

Bu amaçla Konya İmam Hatipliler Derneği (KİMDER) olarak #geleceğedokun temasıyla başlattıkları ''Kimder Bilişim Akademisi'' projesine ilginin kendilerini sevindirdiğini anlatan İnce, “bu ilgi sorumluluğumuzu arttırdı. öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda; kodlama, robotik, yazılım ve tasarım başlıklarında yeni gruplar oluşturduk. İmam Hatip camiasının değerli idareci ve öğretmenlerinden, bilişim teknolojilerine ilgi duyan öğrencilerimizi projeye yönlendirmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.