Kim Jong-un tutkusunun esiri oldu!

Kim Jong-un tutkusunun esiri oldu!

İngiliz ve Amerkan gazetelerinin ortaya attığı yeni iddiaya göre, Kuzey Kore’nin 31 yaşındaki lideri Kim Jong-un, İsviçre’nin ünlü peyniri 'Emmental' bağımlılığı yüzünden ağır hasta olduğu öğrenildi.

Kuzey Kore’nin fazla kilolarıyla dikkat çeken lideri Kim, 'emmental peyniri' bağımlılığı yüzünden tehlikeli seviyede sağlık problemleri yaşıyor. İddiaya göre Fransızların 'delikli peynir' dedikleri emmental ile çocukluğunu geçirdiği İsviçre’de tanışan Kim Jong-un, çocukluğundan beri aşırı dozda emmental yemekten kilo aldığı belirtiliyor.

Söylentilere göre Kim Jong-un, özellikle son aylarda yürüyemeyecek kadar çok kilo aldı. Dedesi Kim Il-sung’un ölümünün 20’inci yılı törenlerinde aşırı kilodan ciddi derece aksayarak yürüdüğü gözlenen genç lider, peynir tutkusunun kurbanı oldu.

'DEDESİNE BENZEMEK İÇİN ŞİŞMANLIYOR'

Kore Uluslararası Ekonomi ve Pollitika Enstitüsü’nden Cho Myung-chul bu durum için “Güney Koreliler için zayıf olmak önemlidir. Ama Kuzey Kore’de bunun tersine ‘kilolu olmak iyidir’ denir. Sanırım Kim Jong-un bilerek, dedesi Kim Il-sung’a benzemek için kilo almak istiyor” yorumunu yaptı.

FRANSA'YA PEYNİR EKİBİ GÖNDERDİ

Kim Jong-un’un emmental tutkusunu Fransızlar da biliyor. Geçtiğimiz nisan ayında, Fransız basınında çıkan haberlerde Kuzey Kore liderinin emmental peynirinin yapımını öğrenmeleri için Alpler’in eteğindeki Besançon kentinde bulunan ünlü Ulusal Süt Ürünleri Enstitüsü’ne bir ekip göndermek istediği ancak öğrenci alımı tamamlanan okulun “yer olmadığı gerekçesiyle” bu talebi geri çevirdiği yer almıştı.

'GEZEGENE HİZMET'

İsviçre medyası, bu dedikoduya dikkatli yaklaşırken, Le Matin gazetesi ise alaylı bir yaklaşımı tercih etti. Gazete, “Bütün bunların doğruluğunu kontrol etme şansımız yok. Ve bu kötü niyetli olasılığa dikkatle yaklaşmalıyız. Ama eğer bizim peynirlerimiz diktatörleri öldürüyorsa, İsviçre gezegene büyük bir hizmet veriyor demektir” ifadesini kullandı.

ÜLKENİN DÖRTTE BİRİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA

BM rakamlarına göre, 25 milyonluk Kuzey Kore nüfusunun 6 milyonu açlık sınırının altında yaşıyor.

ajanslar