Kilolarından kurtulacak

Kilolarından kurtulacak

184 kilo ağırlığa ulaşan ve bu sebeple büyük sıkıntılar yaşayan 19 yaşındaki Leyla Yavuz, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde gerçekleştirilen Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide) ameliyatı...

184 kilo ağırlığa ulaşan ve bu sebeple sağlığı konusunda büyük sıkıntılar yaşayan 19 yaşındaki Leyla Yavuz, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde gerçekleştirilen Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide) ameliyatı ile sağlığına kavuşmanın ilk adımını attı.

19 yaşında 184 kiloya çıkan Leyla Yavuz bu sorununa çözüm arayışına girdi. Yavuz, internetten yaptığı yoğun araştırmalar sonrasında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde yapılan başarılı obezite ameliyatlarını keşfetti. Danimarka'da yaşayan Leyla Yavuz, sağlığına kavuşmak üzere Konya'ya gelerek S.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz'a obezite ameliyatı olmak üzere başvuruda bulundu.

Yapılan tetkikleri sonrasında Vücut Kitle İndeksi 74 olarak belirlenen ve Süper-Süper obezite tanısı konulan Leyla Yavuz, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Servisi'ne obezite ameliyatı öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı. Ameliyat, Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Genel Cerrahi Servisi ekibi tarafından başarıyla uygulandı.

Yapılan ameliyat ile ilgili bilgi veren S.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz şunları söyledi: "Vücut Kitle İndeksi oldukça yüksek olan hastanın bariatrik cerrahi işlemi laparoskopik olarak uygulandı. Bu ameliyat kapalı teknikle gerçekleştirdiğimiz bir ameliyattır. Hastamız ameliyat sonrası 3-4 gün içinde taburcu edilecektir. Hastamızın beklenen kilo kaybının gerçekleşmesiyle obezite ve buna bağlı ortaya çıkan veya çıkacak olan yandaş hastalıklardan kurtulacaktır. Böylece daha sağlıklı bir yaşam sürecektir."

kilolarindan-kurtulacak--(2).jpg

“AMELİYATI TÜRKİYE’DE OLMAK İSTEDİM”

Ameliyat sonrası oldukça mutlu olduğu gözlenen Leyla Yavuz, “Ameliyat olmaktan başka bir şansım kalmamıştı. Hayatım boyunca hep kiloluydum. 2 yaşında 40 kilo, 8 yaşında ise 110 kilo olmuştum. Yaşamak için tek yol bu ameliyatı olmaktı. Ameliyat olmaya karar verdikten sonra aileme bu ameliyatı mutlaka Türkiye’de olmak istediğimi söyledim. Bu yüzden de araştırmalara başladım.” dedi.

“SELÇUK TIP’A GÜVENDİM”

Yavuz uzun araştırmalar sonucu Selçuk Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin öncülüğünde obezite ameliyatlarının büyük bir başarı oranıyla yapıldığını öğrendiğini ifade ederek Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ve ekibine güvendiğini ve bundan sonra daha sağlıklı bir hayat yaşamak için bu ameliyatı olmaya karar verdiğini belirtti. Leyla Yavuz özellikle ameliyat ekibine ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bütün personeline teşekkürlerini ifade etti.

“HAYAT TARZIMI DEĞİŞTİRECEĞİM”

Leyla Yavuz bundan sonra hayat tarzını değiştireceğini, günde 6 öğün düzenli ve sağlıklı besleneceğini ve en önemlisi hayatına hareket katarak spor yapacağını söyledi. Yavuz, “Kilolarımı verdikten sonra mağaza mağaza dolaşıp hep hayal ettiğim kıyafetleri alacağım” dedi.