Kilis'te off-road heyecanı

Kilis'te off-road heyecanı

1. Kilis Off-Road Oyunları, 12 ilden 120 sporcunun katılımıyla yapıldı

KİLİS (AA) - 1. Kilis Off-Road Oyunları, 12 ilden 120 sporcunun katılımıyla yapıldı. 

Mehmet Sanlı Mahallesi TOKİ Konutları mevkisinde oluşturulan parkurdaki yarışlara, Alanya, Konya, Mersin, Hatay, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, İskenderun, Osmaniye, Kilis ve Adana'dan sporcular katıldı. 

Yarışçıların çamur, rampa ve İtalyan çukurlarıyla zorlaştırılan parkurda ortaya koyduğu mücadele heyecanla izlendi. Bazı araçlar kullanılamaz hale gelirken, çamura saplanan ve rampadan çıkamayan birçok araç, iş makineleriyle çekildi.

Üç kategorideki müsabakaların sonunda dereceye giren Alaaddin Yorulmaz, Adem Özdil, Ümit Kaya, Hakan Yatalakoğlu, Murat Akkaya, Bülent Özer, Haceli Şam, Halil Arıkan, Hüseyin Tezcan, Kurtuluş Köroğlu, Çağdaş Bağdatlı ve Hatip Mehmet Yılmaz ile bayanlarda Merve Karabaş, Bahar Derin ve Yasemin Gençtürk çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Finale kalan sporculara kupalarını takdim eden Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, burada yaptığı konuşmada, oyunların ilkini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin değişik illerinden gelen sporcuların Kilis halkı başta olmak üzere tüm misafirlere farklı bir gün yaşattığını anlatan Kara, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kulüpler adına konuşan Kahramanlar Off-Road Spor Kulübü Başkanı Gökmen Kanarya da kazasız belasız bir yarışı daha geride bırakmanın sevindirici olduğunu ifade etti.

Kanarya, yaklaşık 100 off-road aracının kente geldiğini ancak bunlardan 60'ının yarışlara katılabildiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı