Kilis'e roket mermileri düşmesi

Kilis'e roket mermileri düşmesi

KİLİS (AA) - Suriye'den ateşlenen roket mermilerinin isabet ettiği Kilis kent merkezinde 1'i ağır, 5 çocuk yaralandı. Suriye sınırının terör örgütlerinin...

KİLİS (AA) - Suriye'den ateşlenen roket mermilerinin isabet ettiği Kilis kent merkezinde 1'i ağır, 5 çocuk yaralandı.

Suriye sınırının terör örgütlerinin kontrolündeki bölgeden ateşlenen 3 roket mermisi kent merkezinde çeşitli noktalara isabet etti.

Polis ekipleri, Kazım Karabekir Mahallesi'ni güvenlik çemberine aldı. Belediye ve elektrik arıza ekipleri alanda çalışma yaptı.

Mahalle bakkalı Ökkeş Ercivan AA muhabirine yaptığı açıklamada, bomba düştüğü sırada evde olduğunu büyük bir gürültüyle dışarıya fırladıklarını belirtti.

Hızlı bir şekilde olay yerine geldiklerini ve yaralı çocuklarla ilgilendiklerini anlatan Ercivan, yaklaşık 3 aydan bu yana rahat nefes almaya başladıklarını ancak yeniden başlayan saldırılar nedeniyle huzurlarının kaçtığını ifade ederek, o anda kimsenin korkudan ne yaptığını bilmediğini aktardı.

Roket mermisinin isabet ettiği evin sahibi Cengiz Çamlı ise bir süre önce eşi ve çocuklarının misafirliğe gittiğini kendisinin de mutfaktan çıkıp oturma odasına girdiğini tam o sırada evine bomba isabet ettiğini söyledi.

Odaya geçtiği anda büyük bir gürültü çıktığını ve ortalığı toz duman kapladığını anlatan Çamlı, dışarıya çıkar çıkmaz yaralı çocuklara yardıma koştuklarını dile getirdi.

Mahalle esnaflarından Durmuş Kılınç da olaydan 10 dakika önce eve geldiğini ve dışarıda oynayan çocuklarını ders çalışması için içeriye aldığını o anda büyük bir gürültü ile sarsıldıklarını belirtti.

Kılınç, geçen yıl da evinin diğer yanına roket düştüğünü anımsatarak, yetkililerden bu konunun çözülmesine yönelik destek istediklerini aktardı.

Olayda hafif yaralanan Ahmet Boşnak ise balkonda oturduğu sırada düşen bombadan dolayı yüzüne ve koluna şarapnel parçalarının isabet ettiğini belirterek, "Baktım yüzümden kanlar akıyor sonrasını hatırlamıyorum. Ambulansla beni hastaneye götürdüler. Kolumdan ve yüzümden yaralanmışım. Hastanede tedavimi yaptılar. Allah Türk milletinden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :