Kilimli'ye Spor Lisesi

Kilimli'ye Spor Lisesi

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Toptan:''Türkiye'de 60 yerde kurulu spor liselerinden birini Zonguldak'ta kuruyoruz. İnşallah bu okulda ulusal ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetişir''

ZONGULDAK (AA) - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, ''Türkiye'de 60 yerde kurulu spor liselerinden birini Zonguldak'ta kuruyoruz. İnşallah bu okulda ulusal ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetişir'' dedi.

Kilimli Spor Lisesi için bir otelde düzenlenen sponsorluk anlaşması imza töreninde konuşan Toptan, gençlerin her türlü spor alanında yetişmeleri için yeni bir okul açma imkanı bulduklarını söyledi.

Zonguldak'ın sporun her alanında önemli başarılara imza atmış insanlar yetiştirdiğine vurgu yapan Toptan, şöyle konuştu:

"Güncel olduğu için futbol öne çıkıyor ama aklımıza gelen her alanda Zonguldak başarılı sonuçlar almıştır. Zonguldak, spordaki başarısıyla madenciliği kadar ülkemizde ün salmıştır. Okulumuzda da her alanda yeni başarılı sporcular yetişeceğinden kuşku duymuyorum ama bu şehrin bu sporculara sahip çıkmasını sağlamamız lazım. Bunun için altyapılar kurmamız gerekiyor. Türkiye'de 60 yerde kurulu spor liselerinden birini Zonguldak'ta kuruyoruz. İnşallah bu okulda ulusal ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetişir."

Futbol U19 Milli Takım Antrenörü Emre Aşık da geleceğin sporcularını yetiştirecek spor lisesi projesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Aşık, "Milli takımın spor ahlakıyla yetişen gençlere ihtiyacı var. Bu lisemizden yetişecek gençlerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz'' diye konuştu.

Kendilerinden önceki kuşağın sokak futboluyla büyüdüğüne dikkati çeken Aşık, sokak futbolunun yavaş yavaş kaybolmaya başladığını kaydetti.

Aşık, ''Özellikle bu tip spor liselerinin açılması yetenekli oyuncuların spor ahlakıyla büyüyüp iyi bir yerlere gelmesi açısından önemli. O nedenle milli takım olarak bu projeyi destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kilimli Kaymakamlığı ile Eren Enerji Elektrik Üretim AŞ yetkilileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait binada kondisyon sınıfının yapılmasının yanı sıra spor aletlerinin temini ile öğrencilerin ulaşım ihtiyacının karşılanmasına yönelik protokol imzalandı.

Protokole göre, gelecek eğitim-öğretim yılında hizmete başlayacak 18 derslikli lisede, 480 öğrenci eğitim görecek.

Tören, projeye katkı sağlayanlara plaket verilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı