Kılııçdaroğlu koltuğa yapıştı!

Kılııçdaroğlu koltuğa yapıştı!

24 Haziran'daki seçim yenilgisinin hesabını vermekten kaçan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay isteklerine yine kulak tıkayarak minderden kaçtı

24 Haziran'daki seçim yenilgisinin hesabını vermekten kaçan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay isteklerine yine kulak tıkayarak minderden kaçtı. CHP'deki koltuk kavgasında kaçamak oynayan, daha önceki seçim hezimetlerinin ardından gelen kurultay taleplerini de reddeden ve rakiplerini tek tek devre dışı bırakan Kılıçdaroğlu, bu kez de aynı taktiği Muharrem İnce için uyguluyor.

 

İNADINA 'KOLTUK' DİYOR

11'inci yenilginin ardından büyük bir pişkinlikle "Bu seçimin kaybedeni AK Parti'dir" diyerek koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu olağanüstü kurultay çağrısına geçit vermedi. Parti sözcüsü Tezcan, "MYK genel başkanın arkasındadır" açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, İnce'nin olağan üstü kurultay çağrısına karşılık dün Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) olağanüstü toplayarak kurultaya red ve kendisine tam destek kararı aldırdı. Böylece her fırsatta parti içi demokrasiden dem vuran Kılıçdaroğlu CHP'deki tek adam diktasını yine sürdürdü ve İnce'ye kapıyı işaret etti. Parti sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu, "Adaylığını koyma. Olağanüstü kongreyi topla. Ben aday olacağım. Sen toplamazsan Örgüt bu işi halleder. Onursal başkan ol" sözleriyle tehdit eden İnce'ye, "Genel Başkanımızın kimsenin ihsanına ihtiyacımız yok" cevabını verdi. İnce ise, kendisini destekleyen örgütlere, "Kurultay için imza toplamayı hızlandırın" mesajı gönderdi.

 

İNCE 30 İL BENİM ARKAMDA
Kılıçdaroğlu'na karşı muhalefet bayrağını açan Muharrem İnce ise kendisini destekleyen teşkilatlara, 'kurultay için imza toplamayı hızlandırın' mesajı gönderdi. '30 il beni destekliyor' diyen İnce tabanı arkasına almaya çalışıyor.

İNCE TAKTİK OYNAYACAK
Öte yandan İnce, Kılıçdaroğlu'nun kendiliğinden genel başkanlığı bırakması için kulis çalışmaları yürütüyor. Pazartesi gününden itibaren İnce taraftarlarının, parti delegelerle irtibata geçerek imza toplayacak. Bu imzalarla olağanüstü kurultay için salt çoğunluk sağlandığı takdirde İnce yine Kılıçdaroğlu'na, "Ya onursal başkan ol ya da kendini yıpratmadan çekil" diye teklifte bulunacak. Bu çağrısına yanıt alamadığı takdirde İnce, noterden tasdik ettireceği imzaları Genel Merkez Yönetimi'ne göndererek olağanüstü kurultayın toplanmasını isteyecek.

PARTİ İÇİ BÖLÜNME GÜNDEMDE
Deniz Baykal'a 2010 yılında düzenlenen FETÖ'nün "Kaset" kumpasıyla genel başkanlık koltuğuna oturan ve o günden bu yana girdiği her seçimi kaybederek hezimete uğrayan Kılıçdaroğlu, partisini iktidara taşımak yerine koltuğunu korumak için her türlü çabayı sarf ediyor. Partiden gelen eleştirileri dikkate almak yerine disiplin mekanizmasını çalıştırarak, muhalifleri susturan "Sözde Demokrat" Kılıçdaroğlu, bugüne kadar kendisine rakip çıkan adayları da devre dışı bırakan formülleri uyguladı. Kılıçdaroğlu ile İnce arasındaki olağanüstü kurultay tartışmasının büyüyerek parti içinde büyük krizlere yol açması bekleniyor.

 

CHP'DE MUHALEFETE YER YOK

 CHP Yalova İl Teşkilatı, parti üyesi olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve Belediye Meclis Üyesi Adil Ürekli'yi partinin grup toplantılarına katılmadıkları gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk etti. İnce'nin memleketi olan Yalova'da il teşkilatının böyle bir adım atması, İnce'ye mesaj olarak algılandı. Belediye Başkanı Salman, İnce'ye en yakın isimlerden biri olarak biliniyor.

 

30 İLDEN BANA DESTEK VAR

 Muharrem İnce, genel merkezin açıklamalarını ise Kırklareli'nde şu ifadelerle değerlendirdi: "Ben basın yoluyla açıklama yapmam. Ben partinin genel başkan yardımcısına basın yoluyla cevap vermem, kendisini ararım. Bana parti içinde çok destek var. Şu ana kadar 30 ilden açıklama olmuş herhalde bilmiyorum, sağ olsun arkadaşlar. Acele etmeyin. Basın yoluyla parti içi meseleleri konuşmam." Bu arada Babaeski ilçesine bağlı Karacaoğlan köyüne de giden İnce, 9 Eylül'de bir kampanya başlatacaklarını belirterek, "Bu iş burada bitmedi, merak etmeyin. Demokrasi böyle bir şeydir. Umudumuz var. 41 yıldır aşılamayan yüzde 30 barajını 50 günde aştık" dedi..

 

YAZARLAR NE YAZDI?

CHP'deki iktidara savaşı  bugün de birçok köşe yazarının gündemindeydi. İşte bazı yazarların yazılarıdnan alıntılar

 

 

Hangisi kazanırsa kazansın

CHP KAYBEDECEK!

“Sonda söyleyeceğimi en başta, hatta başlıkta söyledim: Bu tartışmadan hangisi zaferle çıkarsa çıksın CHP kaybedecek.
Neden mi?
Çünkü, 24 Haziran seçimleri CHP yönetiminin, partinin içine düştüğü kısırdöngüyü popülizme sarılarak, sağa açılarak, sağla ittifaklar kurarak, sağdan adaylar transfer ederek aşamadığını gösteriyor. Bu siyaset tarzı, beklenenin tersine, ülkenin daha da sağa kaymasına katkıda bulunuyor.
Orijinali dururken kimse taklit olana oy vermiyor. Muhafazakârlar ve milliyetçiler bir yana, Kürtler, yoksullar, işçiler, emekliler de CHP’yi bir umut olarak görmüyor. Partinin oyu “yaşam tarzı” kaygısı güden ve belediye seçimlerinde kendini gösteren orta ve üst gelir sınıfında kemikleşiyor.
Muharrem İnce, 24 Haziran seçimleri öncesinde parti yönetiminin düştüğü “sağa kayma” ve “popülizm” tuzağına düşmeden büyük bir rüzgâr yakaladı. Muhafazakâr ya da milliyetçi olmadan inançlara saygılı ve yurtsever olunabileceğini, aynı zamanda büyük bir Türkiye vaat edilebileceğini gösteren mesajlar verdi. CHP seçmenlerinin önemli bir bölümü de CHP yerine (bütün aleyhte propagandaya rağmen) HDP ile İYİ Parti’ye oy verirken, cumhurbaşkanı olarak Selahattin Demirtaş’ı ya da Meral Akşener’i değil Muharrem İnce’yi tercih etti. Bu, İnce’nin durduğu noktayı CHP’nin durduğu noktaya tercih ettiklerini gösterdi.”

Deniz Zeyrek-Hürriyet

 

CHP’DE BAŞKAN FETÖ İSTERSE DEĞİŞİR

“Bakın 9 Eylül 1923’te kurulan CHP’de bugüne kadar 7 genel başkan değişikliği olmuş. Son 25 yılda ise 2 kez.

Ve bu değişimin nedeni de bir komplo!

Diyeceğim o ki; Kılıçdaroğlu’nu o koltuğa kim oturttuysa, o koltuktan da ancak o güç kaldırır.

Seçim yenilgisi, taban öfkesi değil!

Haa kişisel görüşümü sorarsanız söyleyeyim...

Bence Kılıçdaroğlu’nun miadı dolmuştur, FETÖ’de somutlanan o güç artık kaybedene oynamaktan vazgeçecektir.. O yüzden yakın bir zamanda büyük bir skandal patlarsa kimse şaşırmasın!

Murat Kelkitlioğlu-Akşam

 

HAKLI, YENİLİNCE BIRAKMAK GEREKİR!

Muharrem Bey, Kılıçdaroğlu’nu ima ederek “Yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin” demiş.

Çok haklı...

Siyasi etik de vicdani muhasebe de bunu gerektirir.

24 Haziran sonuçları ortada: CHP “yenik”.

Peki ya İnce?

Erdoğan’dan yüzde 20’den fazla fark yiyerek kaybeden, bir WhatsApp mesajıyla mağlubiyetini sevenlerine duyurup ertesi güne kadar kaybolan Muharrem İnce “yenik” değil mi? Mağlup değil mi?

Geri çekilmek için bir kez yenilmek yetmiyor anlaşılan... O halde kaç kez yenilince geri çekilmek gerekiyor, bari söyleyin de bilelim!”

Candaş Tolga Işık-Posta

 

 

 

KILIÇDAROĞLU KEMAL BEY  KARABULUTLARA KARŞI

“Ancak Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'na yolladığı anonsçusunu bile İnce'den esirgediğini düşünürsek sorunun cevabı belli.
Tasfiye operasyonunu İnce'yi meçhule yollayarak başlatan Kemal Bey, fotoğrafçısına kadar partide Muharrem Beye "temas eden" kim varsa kılıçtan geçirecek!
Aranızda aklından "adam soyadıyla müsemma işte canım" diye geçirenler vardır şimdi. Doğrudur, sülale adlarımızın bir şeylere işaret ettiğine ben de inanırım. Ancak Kemal beyin durumu biraz farklı.
Zira gerçek soyadı "Karabulut" olan Kemal bey, Kılıçdaroğlu ismini sonradan aldı. Sanırım ailecek daha havalı olacağını, büyük göstereceğini ya da en azından "Karabulut"tan daha iç açıcı olacağını düşünmüş olmalılar.”

Melih Altınok-Sabah

 

CHP BİLDİĞİNİZ GİBİ..!

“CHP’de her seçim sonrası aynı şeyler yaşanır. Seçim gecesi sandıkların açılmasıyla birlikte genel merkeze bir sessizlik çöker. Sonra ışıklar sönmeye başlar. Sonuçlar ortaya çıkınca da genel merkez güvenlikçilere kalır.

Ertesi gün olağanüstü kurultay tartışmaları başlar.

24 Haziran seçimleri sonrasında da değişen bir şey olmadı. Aynı süreç yeniden yaşanıyor.”

İsmet Özçelik-Aydınlık

 

CHP'NİN KODAMANLARI  MUHARREM İNCE'Yİ TABİİ Kİ İSTEMEZLER

İSTEMEZLER ÇÜNKÜ...

Muharrem İnce, başarısız olduğunda “Mıy mıy mıy... Biz aslında çok başarılıyız... Asıl başarısız AKP... Kurultay yok... İstifa yok... Biz işimize bakıyoruz...” falan diyecek tıynette bir adam değil

İSTEMEZLER ÇÜNKÜ...
İdare-i maslahata kendilerini kaptırmış bu kodamanlar, Muharrem İnce gibi “esaslı devrim” vaadinde bulunanları çok tehlikeli bulurlar.
İSTEMEZLER ÇÜNKÜ...
CHP’li kodamanların hepsi ama hepsi... “Kemal Bey’le iyiyiz... Gemimizi yürütüyoruz. Ancak bu Muharrem’in sağı solu belli olmaz... Koltuklar gidebilir... Aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey” havasındadır.

Ahmet Hakan-Hürriyet

 

CHP’DE SULAR DURULMAZ!

“Solcu ezilenden, garip gurabadan, fakir fukaradan yana olur; onların hakkını hukukunu savunur. Bizde ise, daha çok tuzu kurular ve halktan, halkın değerlerinden ayrı yaşayanlar solcu geçiniyor.

Halkın nabzını kısmen de olsa ancak Bülent Ecevit tutabilmiş ve ilk defe işçinin, varoşlardaki garip gurabanın oyunu alabilmişti.

Şimdi iş tam tersine döndü; varoşlardan AK Parti oy alırken, Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy, şişli gibi tuzu kuru semtlerden CHP oy alıyor.

Mahut semtlerden alınan bu oylar sosyolojik izaha muhtaçtır.

CHP şunu çok iyi bilmelidir ki iktidara giden yol bir avuç azınlığın cebinden (zenginlik) değil, geniş halk yığınlarının kalbinden geçmektedir.

İşte asıl bu kalbe giden yol yordam bulunmalıdır.

Aksi halde, daha çok kendi aranızda yarışır, kongre üzerine kongreler yapar ve lider değiştirirsiniz ama!..”

Fuat Bol-Milliyet

 

CHP’DE YARIŞ KILIÇDAROĞLU VE İNCE ARASINDA DEĞİL

“Elbette Kılıçdaroğlu öyle kolay pes etmeyecek. Fakat zannedildiği gibi İnce ile de bir yarışa girmeyecek. Yarışa, genel merkezin adayı olarak İnce karşısında Bülent Tezcan girecek. Kılıçdaroğlu yeniden aday olmayacağı kurultayda Bülent Tezcan’ın elini kaldıracak. Muharrem İnce de bunu biliyor. Rakibinin Tezcan olduğunu yani. Ve satranç stratejisini bu bir kaç hamle sonrasındaki duruma göre yapıyor. Bize açıklanmayan ve fakat herkesin bildiği öngörülen tablo bu.. Bir de öngörülemeyen kısmı var ki, Tezcan’ı da İnce’yi de korkutan, üçüncü aday endişesi.. Biliyorsunuz CHP’de herkes potansiyel genel başkan adayıdır. Bu yönüyle başka partilere benzemez E hâl böyleyken neden iki aday giriyor ki yarışa? Senelerdir CHP’nin 1 numaralı koltuğunu hedeflemiş olan Haluk Koç, ‘Ben de varım’ derse, o zaman ne olacak? İşte soru bu.. Yoksa Kılıçdaroğlu-İnce maçı oynandı, bitti.. 2. tur, kazananlar arasında olacak.”

Ersoy Dede-Star