Kılıçdaroğlu'nun organize MİT tırları kumpası

Kılıçdaroğlu'nun organize MİT tırları kumpası

CHP lideri 17 Mayıs’ta Zaman yöneticileriyle buluştu. 3 gün sonra MİT tırları görüntülerini izlediğini söyledi. 27 Mayıs’ta Berberoğlu ile Can Dündar görüştü. 2 gün sonra da Cumhuriyet’in MİT tırları manşeti geldi

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına mahkûm edildiği MİT TIR'ları kumpası, Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar uzanırken CHP liderinin söz konusu haberin yayımlan dığı 29 Mayıs 2015'ten önceki görüşme trafiği ve MİT TIR'larına baskın görüntülerini seyrettiğine ilişkin ifadeleri, hakkındaki kuşkuları güçlendiriyor.

 

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde Kılıçdaroğlu, 17 Mayıs 2015'te FETÖ'nün medya imamı firari Ekrem Dumanlı'nın da olduğu Zaman gazetesi yöneticileri ile bir araya geldi. Görüşme FETÖ'nün yayın organı Zaman'da "Seçime Doğru Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu Kemal Kılıçdaroğlu oldu" spotuyla verildi.

 

İDDİA: DUMANLI FİLMİ VERDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 3 gün sonra Hürriyet'e yaptığı açıklamalarda "CHP iktidarında Suriye sınırı eski haline dönecek. Yasadışı yollardan sınır geçişlerine izin vermeyeceğiz. MİT TIR'ları da gidip gelmeyecek. Filmleri var. Kamyonlardaki kasaların nasıl açıldığının görüntüleri var. Ben de seyrettim" ifadelerine yer verdi. Kılıçdaroğlu'na söz konusu görüntülerin Zaman'daki görüşme sırasında Dumanlı tarafından verildiği öne sürülüyor.

BERBEROĞLU-DÜNDAR GÖRÜŞTÜ

Bu açıklamadan bir hafta sonra 27 Mayıs'ta da Enis Berberoğlu'nun, Can Dündar'la görüştüğüne ilişkin HTS kayıtları dava dosyasına girdi. Görüntülerin Berberoğlu tarafından Dündar'a verildiği iddia ediliyor. MİT TIR'ları kumpasına ilişkin haber ise 29 Mayıs'ta Cumhuriyet'te yayımlandı

CEVAP GELMEDİ

MİT TIR'ları görüntüleri seyrettiğini açıkça dile getiren Kılıçdaroğlu, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın yönelttiği "Görüntüleri size kim getirdi? Nerede, ne zaman, kimlerle izlediniz? Görüntüleri yalnız mı yoksa başkalarıyla mı izlediniz?" sorusularına yanıtsız bırakarak, "Hedef CHP ve benim, kumpas kuruluyor" demekle yetindi.

BASINA AMBARGO

Her fırsatta basın özgürlüğünü savunduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, bazı gazetelerin Ankara temsilcileriyle önceki akşam gerçekleşen buluşmaya, kendisi ve partisine sert eleştiriler yönelten, aralarında SABAH'ın da olduğu gazetelerin yöneticilerini davet etmedi.

CHP'DEN YUMURTALI YANIT

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal'ın MİT TIR'larıyla ilgili sorularına cevap veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 17 Mayıs 2015'te Zaman'la görüşmenin 'ziyaret' olmadığını, ev sahibinin CHP olduğunu ve görüşmenin Marriot Otel'de yapıldığı yanıtını verdi. Özel, "Bir otel odası. Bir gün önce Milliyet, Cumhuriyet, iki gün sonra Hürriyet, ondan sonraki gün sizin Karar, bir gün de Zaman. Ev sahibi biziz, yenilen haşlanmış yumurtanın parasını biz ödemişiz" diye konuştu. Özel AK Partili Ünal tarafından sorulan sorulara yanıt vermek yerine "Ey Mahir Ünal, kumpas deyince aklına kaset geliyorsa, ben gözlüklerini takıp kaset izleyen genel başkan biliyorum" demekle yetindi. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Deniz Baykal'la ilgili sızdırılan görüntüleri izlerken kayda alındığını ve o videoyu izlediğini iddia etmiş ancak savcılığa ifade vermeye gitmemişti.

FETÖ'NÜN YASADIŞI ÇEKTİĞİ KAYDI DA AÇIKLADI

CHP Genel Başkanı'nın FETÖ'nün yasadışı ses kayıtlarını internette yayınlamadan önce kamuoyuna açıkladığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu 19 Mart 2014'te FETÖ'nün kanalı Samanyolu'nda, "Süleyman Şah Türbesi'ne saldırılar olacak. Seçimlerden sonra orduyu Suriye'ye sokmak isteyebilirler" dedikten 9 gün sonra, FETÖ tarafından kaydedilen ve türbeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kaydı internete düştü.

CHP'DEN JET YANIT: İTTİFAKA HAZIRIZ
Gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Almanya ve PKK'dan gelen bu çağrıların ardından anında aksiyon alması da dikkat çekti. Açıklamalarıyla 2019 seçimleri öncesindeki 'şer ittifakının' startını veren Kılıçdaroğlu, CHP-HDP-eski MHP'liler, PKK, FETÖ işbirliğinin de startını verdi. Kılıçdaroğlu, FETÖ operasyonlarını eleştirerek hem FETÖ'ye hem de "CHP, Akşener ve HDP'yle seçim ittifakı yapar mı" sorusuna olumlu yanıt vererek şunları söyledi: "Olay bir sağ sol meselesi değil, Türkiye meselesi. Temel konularda önce uzlaşacağız. Bu temel konularda kimlerle uzlaşıyorsak hiçbir sorunumuz yok. Öyle kısır, 19. yüzyılın kavramlarıyla 21. yüzyılı belirleyemezsiniz. Bugün referandum olsa 'hayır' oyları çok daha fazla çıkacaktır. Bugün Erdoğan'ın önündeki anketlerde AKP'nin oyu yüzde 45 gözüküyor. Kan kaybettiklerini biliyorlar. Halka doğruları söylemediklerini biliyorlar."

SABAH

sabah_180817.jpeg

Etiketler :