Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

CHP Genel Sekreteri Sındır:- "Hiçbir hain plan, milletimizin aydınlık Türkiye geleceği hedefleri karşısında başarılı olamayacaktır. Teröre, darbeye ve demokrasi düşmanlarına geçit vermeyeceğiz"- "Meclis Başkanı Sayın Kahraman'a çağrı yapıyorum, Meclis'i d

ANKARA (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, "Hiçbir hain plan, milletimizin aydınlık Türkiye geleceği hedefleri karşısında başarılı olamayacaktır. Teröre, darbeye ve demokrasi düşmanlarına geçit vermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Sındır, yaptığı yazılı açıklamada, Artvin'de gerçekleştirilen saldırıda, milletin birliği ve demokratik parlamenter siyasetin hedef alındığını belirterek "Bu saldırı, teröre karşı sarsılmaz bir inançla duran partimize, ülkemizin güvencesi CHP'ye yapılmıştır." ifadesini kullandı.

Bir insanlık suçu olan terörün hain yüzünü Artvin'de gösterdiğini vurgulayan Sındır, "Ancak milletimizin Kurtuluş Savaşı'ndan gelen, 15 Temmuz darbe kalkışmasında da gösterdiği sağlam birlik ve demokratik direnci karşısında hiçbir hain plan, başarıya ulaşmayacaktır" görüşünü aktardı.

Türkiye'nin çok ciddi dönemden geçtiğine işaret eden Sındır, şöyle devam etti:

"Ülkemizde olağanüstü hal koşulları ve uygulamaları var. Böyle bir dönemde, TBMM'nin kapalı olması düşünülemez. Meclis derhal toplanmalı ve Terörü Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Bir kere daha görüldü ki geçmişte Çözüm Süreci adı altında yaşananlar terörü beslemiştir. Sorunun gerçek çözüm yeri, CHP'nin geçmişte de söylediği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman'a buradan çağrı yapıyorum, Meclis'i derhal toplantıya çağırın."

Saldırıda şehit olan askere Allah'tan rahmet dileyen Sındır, şunları kaydetti:

"Hiçbir hain plan, milletimizin aydınlık Türkiye geleceği hedefleri karşısında başarılı olamayacaktır. CHP olarak dün olduğu gibi, bugün de yarın da demokratik parlamenter siyaseti savunmaya devam edeceğiz. Teröre, darbeye ve demokrasi düşmanlarına geçit vermeyeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :