Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

CHP Mersin il teşkilatı ve bazı milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyı basın açıklamasıyla ı kınadı

MERSİN (AA) - CHP Mersin il teşkilatı ve bazı milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, teşkilat binasında düzenlenen basın toplantısında, saldırının ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ifade etti.

Yaşanan olayda partililere herhangi bir zararın gelmediğini dile getiren Sağlar, saldırının meydana geldiği yolun son derece tehlikeli olduğunu söyledi.

Sağlar, şunları kaydetti:

"PKK'nın diğer terör örgütleriyle birlikte Karadeniz'e açılma doğrultusunda o bölgede yuvanlandığı bilindiği halde gerekli önlemlerin yeterli seviyede alınmadığı, doğrultusunda da bugün bu olay yaşanmıştır. Ülkeyi yönetenler, kendileri nasıl korunuyorsa ana muhalefet partisinin genel başkanını da aynı duyarlılıkla korunması bilincinde olması gerekmektedir. Biz emperyalizme karşı mücadele eden bir partiyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisiyiz. Bunlardan korkmayız. Namlunun ucunda mücadele ettik etmeye de devam edeceğiz. FETÖ'nün oluşturduğu, kızıştırdığı bir ortamda bir tek güç var o da CHP'dir. CHP olduğu sürece korku yoktur. Biz korkuyu yenecek, korkunun duyulmasını engelleyecek bir gücüz."

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise ülkenin CHP'ye ihtiyacı olduğunu belirterek, "CHP'nin de partisine canını verecek sizlere ihtiyacı vardır. Biz canımızla, kanımızla birbirimizi koruyacağız" diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak da CHP'nin her zaman teröre karşı durduğunu kaydederek, "CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, her zaman olduğu gibi teröre karşı net tavrını ortaya koymuştur. Öyle zannediyorum ki bu saldırının esas nedeni budur. CHP terörün nereden gelirse gelsin karşı durduğunu ve iktidara bu konuda gereken her türlü yardımı yapacağı düşüncesini hep açıklamıştır. Bizler bu süreçte tedbirli olmak zorundayız." dedi.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise olay sonrasında programların iptal edilmediğini belirterek, "Genel Başkanımız olay sonrasında 'Terör eylemlerinin amacı vatandaşları evine siyasetçiyi de Ankara'ya hapsettirmektir. Bu amaca boyun eğmeyeceğiz. Programımızı iptal ettirmeyeceğiz. Belediye binamız yeni yapıldı ve onun açılışını gerçekleştireceğiz. Allah'ın verdiği bir canımız var. O da memleket için feda olsun' diyerek programına devam etti. Biz korkmuyoruz, yılmıyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :