Kılıçdaroğlu'ndan gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a ziyaret

Kılıçdaroğlu'ndan gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a ziyaret

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: - "(Saldırganların) Partiden ihraç edilmeleri gayet güzel. Keşke Hürriyet'e ilk saldırı yapıldığında o milletvekilini de partiden ihraç etselerdi"- "Eğer bir ülkede bir gazeteci, önemli bir gazeteci saldırıya uğruyor ve o

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'u darbettiği öne sürülen kişilerin AK Parti'den ihraç edilmelerinin güzel bir gelişme olduğunu kaydederek, "Keşke Hürriyet'e ilk saldırı yapıldığında o milletvekilini de partiden ihraç etselerdi" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan Coşkun'u Teşvikiye'deki evinde ziyaret etti. 

Yaklaşık 45 dakika süren ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Coşkun'un sağlık durumunun ve moralinin gayet iyi olduğunu, kendisiyle güzel bir sohbet gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Kılıçdaroğlu, ziyarette Coşkun'a, "Yüz binlerce okurun yazılarını bekliyor" dediğini aktardı.

"Saldırganlardan 3'ünün AK Parti üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. AK Parti dün partiden ihraç kararı aldı. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Partiden ihraç edilmeleri gayet güzel. Keşke Hürriyet'e ilk saldırı yapıldığında o milletvekilini de partiden ihraç etselerdi. Keşke ölümle tehdit edildiği zaman, ölümle tehdit edenler iktidar kanadından yani hükümet kanadından daha sert eleştiriye muhatap olsalardı ama bunlar olmadı. Dolayısıyla adım adım şiddet bir anlamda beslendi" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da bu konuda beklentileri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Hepimizin beklediği bir şey daha var. Eğer bir ülkede bir gazeteci, önemli bir gazeteci saldırıya uğruyor ve o ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişisi hala sessizliğini koruyorsa bu ülkede demokrasi açısından bir sorun var demektir. Kendisine açık net çağrı yapıyoruz. Demokrasiyi savunuyorsan, medyanın özgürlüğünü savunuyorsan, ülkenin batı standartlarında uygar dünyadan -evet demokrasi konusunda sorunlarımız olabilir ama-  'Asgari müştereklerde bir birlikteliğimiz vardır, medya özgürlüğünü hep beraber savunuyoruz' diye düşünüyorsan tepkini açık ve net gecikmeksizin ortaya koyacaksın. Bu saate kadar tepki vermemesi pek çok kafada ciddi soru işaretleri yarattı. Kendisine 'diktatör' tanımı kullanılıyordu, 'diktatör' deniyordu, o tanımı besleyen bir tutum içinde. Ondan kaçınmasını tavsiye ediyoruz."

Kılıçdaroğlu'na ziyarette, CHP genel başkan yardımcıları Enis Berberoğlu ve Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş eşlik etti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı