Kılıçdaroğlu: 'Fethullah Gülen Türkiye’ye teslim edilmeli

Kılıçdaroğlu: 'Fethullah Gülen Türkiye’ye teslim edilmeli

'CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini, bu konudaki girişimleri desteklediklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sırasında 50 polisin kahramanca çarpışarak şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti. Şehitler anısına kartal heykeline karanfil bırakan ve ardından dua eden Kılıçdaroğlu, akabindeyse bir açıklama yaptı. Şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Bugün Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması onların hayatlarını feda etmesi ile gerçekleşti” dedi. Hainler için ilk kez Fetullahçı terör örgütünün kısaltması olan “FETÖ” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, siyasette oluşan mutabakat ortamından da memnuniyet duyduğunu ifade etti.

CHP lideri, Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı ziyaretinden sonraysa, dün Beştepe’de gerçekleşen liderler zirvesiyle ilgili konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, “Yapılan görüşmeden hem muhalefet partilerine bilgi verildi, aynı zamanda kendi düşüncelerimizi ifade ettik” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda yapılacak değişikliğe destek vereceklerini de ekledi.

TERÖRİST GÜLEN’İN İADESİ                                                                                             

Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini, bu konuda hükümetin girişimini desteklediklerini duyuran Kılıçdaroğlu, “Fethullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi gerekiyor. Fethullah Gülen bunların sorumlusu olarak görülüyorsa ve ’Ben aklanmak istiyorum’ diyorsa Türkiye’ye gelip bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. İade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi bizim açımızdan son derecek olumlu. Fethullah Gülen’in Türkiye’ye teslim edilmesi gerekiyor” dedi.