Kılıçdaroğlu, Brok ve Piri ile görüştü

Kılıçdaroğlu, Brok ve Piri ile görüştü

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü...

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, Brok ve Piri ile CHP Genel Merkezi'ndeki makamında bir araya geldi. Görüşmeye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da katıldı.

Yılmaz, görüşmeye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kati Piri'nin Türkiye'ye, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeleri takip etmek ve raporlamak üzere geldiğini belirtti.

"Piri'nin Sayın Genel Başkanımız ile görüşmesinde KHK'ların işletilmesi, tutuklu gazeteciler, özellikle bölgedeki gelişmeler ele alındı" diyen Yılmaz, "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu CHP'nin tutumunu aktardı ayrıca bu konuda Başbakan Binali Yıldırım'a da bazı hassasiyetlerini dile getirdiğini söyledi." ifadesini kullandı.

Görüşmede, "OHAL uzar mı?" sorusunun gündeme geldiğini aktaran Yılmaz, "Sayın Kılıçdaroğlu, bizim de OHAL'in kısa sürede bitirilmesini arzu ettiğimizi belirtti. Ayrıca Genel Başkanımız, bütün büyükelçiliklere gönderdiğimiz partimizin tutumuyla ilgili bir belgeyi de kendisine sundu." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :