Kılca: Konya medyasının gönlümüzde yeri var

Kılca: Konya medyasının gönlümüzde yeri var

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni (KGC) ziyaret etti.

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni (KGC) ziyaret etti. KGC Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile gazetecilik mesleği ve yerel seçimler üzerine bir süre sohbet eden Hasan Kılca, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Karatay halkının gönlüne talip olduklarını söyledi. 20 yılı aşkın bir süredir belediyede olduğunu ve belediyecilik tecrübesinin yanında belediye hafızasına da sahip olduğunu dile getiren Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, “Tabi seçim bir yarıştır. Bu yarış öncesinde adaylar seçmene gider ve projelerini anlatır. Vatandaş da kimi uygun görürse onu destekler. Karatay halkı bugüne kadar AK Parti’ye en büyük desteği verdi. Biz öncelikle Karataylılara desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde ne yapacağımızı söylemekten ziyade, vatandaşın ne talep ettiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Taşrada ve merkezde vatandaşımızın ihtiyaç ve taleplerini dinliyor ve bunları seçimden sonra değerlendirmek üzere not alıyoruz. Önemli olanın gönüllere hitap etmek olduğunun bilincindeyiz. Gönül belediyeciliği mottosuyla çıktığımız bu yolda fikrimiz ve duruşumuz seçimlerden sonra da aynen devam edecek” ifadelerini kullandı.

kilca-konya-medyasinin--(1).jpg

“GAZETECİLİĞİN ZOR OLDUĞUNU GÖZLERİMİZLE GÖRDÜK”

Yerel sorunların çözümünde yerel demokrasinin önemli bir paydaşının da yerel gazeteler olduğuna işaret eden Hasan Kılca, “Yerel basınımızın tüm zorluklara rağmen görevini layıkıyla yaptığına sahaya indiğimiz zaman bir kez daha şahit olduk. Bu dönemde mesai mefhumu gözetmeksizin sabahın erken saatlerinde ayrıldığımız evimize gecenin geç saatlerinde dönüyoruz. Etrafımıza baktığımızda teşkilat mensuplarımızın dışında bizimle birlikte oradan oraya koşturan bir de gazetecileri görüyoruz. Ne kadar zor ve kutsal bir meslek icra ettiğiniz daha iyi kavramış durumdayız. Yaşadığınız zorlukları da biliyoruz. İnşallah el birliğiyle bu sorunların da üstesinden geliriz diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR: ZORLUKLARIN GEÇİCİ OLDUĞUNA İNANIYOR, AYAKTA KALMAK İÇİN DİRENİYORUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KGC Başkanı Sefa Özdemir de “Konya medyası bir çizgisi olan, yapıcı eleştiren, iyiyi ve doğruyu göstermeye çalışan, kötü ve yanlış olandan uzak tutmaya çalışan bir bakış açısı ile yerel dinamikleri harekete geçirmeye dönük habercilik yapmaktadır. Köklü bir basın geçmişi olan Konya’da bugün basın kuruluşlarımız ne yazık ki önemli sorunlarla karşı karşıya gelmektedir ki bunun en önemlisi ekonomik anlamda yaşanan sorunlardır. Bu sorunların geçici olduğuna inanıyor ve ayakta kalmak için direnmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak en büyük çalışmalarımızdan birisi de Konya’da görev yapan tüm basın mensubu arkadaşlarımızın hiç birisini ayırt etmeden ev sahibi olabilmeleri için yaptığımız girişimler. Bu konu ile ilgili olarak gerek TOKİ Başkanlığı gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yaptığımız görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz. 31 Mart seçimlerinden sonra yeni göreve gelecek olacak idarecilerimiz ile bu konuda çalışmalarımız devam edecek. Biz özellikle sizden de bu konuda Konya basınına gereken desteği vermenizi bekliyoruz. Sadece basın kuruluşlarında görev yapan değil, diğer resmi kurum ve kuruluşlarda görev yapan meslektaşlarımızı da kapsayan bu projenin hayata geçirilmesi için sizlerin desteğine ihtiyacımız olacak.