Kılca: Amacımız gelecek nesillerin daha iyi yetişmesine katkı yapmak

Kılca: Amacımız gelecek nesillerin daha iyi yetişmesine katkı yapmak

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’da yürütülen AKİP kapsamında düzenlenen “Karatay’da Okuyorum Yazıyorum” ile “Hadis ve Sünnet Günlüğüm” adlı yarışmaların ödül törenine katıldı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’da yürütülen AKİP kapsamında düzenlenen “Karatay’da Okuyorum Yazıyorum” ile “Hadis ve Sünnet Günlüğüm” adlı yarışmaların ödül törenine katıldı. Gelecek nesillerin daha iyi yetişmelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Kılca, “Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde Karatay’daki bütün birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği vereceğiz” dedi. 

kilca-amacimiz-gelecek-nesillerin--(2).jpg

Karatay Belediyesi, Karatay Kaymakamlığı ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi(AKİP) kapsamında düzenlenen “Karatay’da Okuyorum Yazıyorum” ile “Hadis ve Sünnet Günlüğüm” yarışmalarının ödül törenleri gerçekleştirildi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada Karatay Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirtti.

KILCA: AMACIMIZ GELECEK NESİLLERİN DAHA İYİ YETİŞMELERİNE KATKI YAPMAK

Başkan Hasan Kılca, belediye olarak okul yapımlarının yanı sıra okulların fiziki ve altyapı ihtiyaçlarının karşılanması, çevre düzenlemeleri ve daha birçok hizmeti gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak, “Okullarımızın akademik kalitelerinin iyileştirilmesi önemli ve bu yönde önemli desteklerde bulunuyoruz. Bu yaz Karatay Belediyesi olarak ‘Karatay Yaz Spor Okulları’ projemizi hayata geçiriyoruz. Ön kayıtlarını almaya başladığımız proje ile amacımız çocuklarımıza sporu tanıtmak, sevdirmek ve çocuklarımızın ilgisi olduğu branşlarda ilerlemelerine katkı sağlamak. Sizleri de projemize katılmaya davet ediyorum. Karatay Belediyesi olarak 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başında ilçemizdeki tüm birinci sınıflara verdiğimiz kırtasiye desteği sözümüz yerine getireceğiz. Yine önümüzdeki dönemde okullarımızda kodlama sınıfları açacağız. İlk başta pilot olarak başlatacağımız bu projeyi gelecek dönemlerde tüm Karatay’a yaymayı hedefliyoruz. Amacımız evlatlarımızın daha iyi yetişmesi ve ülkemizi emanet edeceğimiz pırıl pırıl çocuklarımızın geleceğine katkı sağlamaktır” ifadelerini kullandı. 

kilca-amacimiz-gelecek-nesillerin--(3).jpg

BÜYÜK: EVDE ÇOCUKLARIMIZLA KİTAP OKUYALIM

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de eğitimin doğumdan ölüme kadar sürdüğünün altını çizerek şunları kaydetti: “Bu projemizi hayata geçiren ve destek veren Karatay Belediyemize ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Özellikle 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerimizin kitap okumaları, okuduklarını öğretmenlerimizle değerlendirmeleri ve anlatmaları önemli. Ama velilerimizin de çocuklarıyla evde kitap okuması ve okudukları kitap üzerine birbirleriyle konuşmasını da tavsiye ediyoruz. İşte o zaman istediğimiz hedefe ulaşmanın en büyük çalışmasını yapmış ve ülke olarak da büyük başarılara ulaşmış oluruz.”

kilca-amacimiz-gelecek-nesillerin--(4).jpg

BÜYÜKMANAV’DAN TAVSİYE

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav ise 2017’de başlayan AKİP kapsamında düzenlenen “Karatay’da Okuyorum Yazıyorum” ile “Hadis ve Sünnet Günlüğüm” adlı yarışmalara katılan ve destek verenlere teşekkür etti. Büyükmanav, AKİP kapsamındaki etkinliklere devam edeceklerini sözlerine ekledi.  Konuşmaların ardından Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, öğrenciler ve aileleri, programda kitap okuma farkındalığına katkı sağlamak amacıyla kitap da okudu.  Daha sonra ise Karatay’ın tüm ilkokullarındaki 3’üncü ve 4’üncü sınıfı öğrencilerinin katıldığı “Karatay’da Okuyorum Yazıyorum” yarışması ile yine tüm okulların 5, 6 ve 7’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı “Hadis ve Sünnet Günlüğüm” adlı yarışmaların ödül törenine geçildi.

Dereceye giren öğrencilere bisiklet, PC Tablet, eşofman takımı ve spor ayakkabısı ödülleri verildi.