Kıl dönmesine ameliyatsız çözüm

Kıl dönmesine ameliyatsız çözüm

Konya Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş: "Lazer tedavisinde hasta 10 dakikalık bir işlem sonucunda aynı gün evine, işine dönüyor"

 

 

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş, kıl dönmesi hastalıklarında lazer tedavisinin halk arasında kansız ameliyat olarak bilindiğini belirterek, "Erken yapıldığı zaman gerçekten çok başarılı. Lazer tedavisinde hasta 10 dakikalık bir işlem sonucunda aynı gün evine, işine dönüyor" dedi.

Konya Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş, kıl dönmesinin, kıl folikülünün kuyruk sokumu denilen bölgede kıl kökünün iltihaplanması sonucunda oluştuğunu söyledi. O bölgede kist oluşması ve bu kistin daha sonra yaygınlaşarak diğer kılların da bu bölgeye hücum ederek kistleşip kronik bir hal aldığını da belirten Op. Dr. Beyaztaş, sürekli akıntıya ve iltihaba sebep olması ve artık bir kistlik oluşum haline gelmesinden dolayı kıl dönmesinin hastalarda büyük sıkıntıya sebep olduğunu ifade etti.

"ERKEN TEDAVİ EDİLMEDİĞİ ZAMAN İŞ TEDAVİSİ BİRAZ DAHA ZOR DURUMA GELİYOR"

Op. Dr. Beyaztaş hastalığın tedavisi hakkında da bilgiler vererek, "Hastalığın akıntıyla, ağrıyla iltihaplandığı ve apseleştiği zaman mutlaka ilk etapta bu apsenin direnajının temizlenmesi ve ardından da tıbbi ilaç tedavisiyle tedavinin devam edilmesi gerekiyor. Bu iltihap eğer, kist tamamen çıkarılmazsa tedavi edilmezse bir süre sonra tekrar edecektir ve bu kronikleşecek. Kuyruk sokumu bölgesinde olduğu için bu tünel şeklinde fistür şeklinde diğer dokunun bel bölgesine ve kalça kısmının diğer yönlerine doğru da uzayabiliyor. Erken tedavi edilmediği zaman iş, tedavisi biraz daha zor duruma geliyor" dedi.

Tedavi olarak cerrahi yöntemi önerdiklerini de dile getiren Op. Dr. Beyaztaş, "Ama hastanın korktuğu açık cerrahi. Buradan bir parça çıkarılacak, ben işe nasıl gideceğim, ne kadar süre bu devam edecek gibi korkuları var. Burada değişik teknikler uygulanıyor. İleride tekrar edebilir mi diye hastalarda bir takım korkulara neden oluyor" diye konuştu.

"LAZER TEDAVİSİ ERKEN YAPILDIĞI ZAMAN GERÇEKTEN ÇOK BAŞARILI"

Op. Dr. Beyaztaş, tedavi yöntemleri arasında lazer tekniğinin halk arasında kansız ameliyat tekniği olarak bilindiğini ifade etti. Lazer tedavisinin erken yapıldığı zaman gerçekten çok başarılı olduğunu aktaran Beyaztaş, "Lazer tedavisinde hasta 10 dakikalık bir işlem sonucunda aynı gün evine, işine dönüyor. Mükemmel bir sonuç. Lazerin güzel tarafı, kıl içindeki oluşumları zaten temizliyoruz ve lazerle de kalan boşluğu kapatıyoruz. Yaptığımız işlem bu ve hastada gerçekten memnun kalıyor. Kansız olduğundan çok fazla ağrısı da olmuyor. Tekrar etme ihtimali de çok çok zayıf. Tek dezavantajı pahalı olması" şeklinde konuştu. Op. Dr. Beyaztaş ayrıca, hastaların ameliyat olmazlarsa korkmaları gerektiğini belirterek, hastaların 'ben ameliyatı geciktireyim, şuan için çok fazla zarar vermiyor, arada bir akıntı oluyor, idare ederim' mantığıyla davranarak ameliyatı geciktirdiğini söyledi.