KİK dışişleri bakanları Doha'da

KİK dışişleri bakanları Doha'da

Bakanlar, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile yapacakları toplantı için Doha'ya geldi

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) dışişleri bakanları, ABD'li mevkidaşları John Kerry ile gerçekleştirecekleri toplantı için Katar'ın başkenti Doha'ya geldi.

Katar resmi haber ajansı QNA, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, Kuveyt Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sabah Halid el Hamad As-Subah, Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife ve Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alavi bin Abdullah'ın, Doha'ya geldiğini bildirdi. 

Kerry ve KİK dışişleri bakanlarının, yarın başta İran ile P5+1 ülkeleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da 14 Temmuz'da varılan nükleer anlaşma olmak üzere Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen gibi bölgesel konuları ele alacakları belirtildi.

- Kerry-Lavrov-Cubeyr Suriye zirvesi

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Doha'nın misafirleri arasında bulunuyor.

Lavrov'un, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve Katarlı mevkidaşı Halid el-Atiyye ile bir araya geleceği bildirildi.

Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin de Suriye ve Ukrayna gibi konuları ele alacağı ikili görüşme gerçekleştireceği kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lavrov, Kerry ve Cubeyr'in "Suriye" başlıklı üçlü toplantı gerçekleştireceği belirtildi.

Kerry, İran ile varılan nükleer anlaşmaya ilişkin New York Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Doha'da Lavrov ile görüşeceklerini ve devamında Suriye konusunda çalışmayı beklediklerini ifade ederek, "Bu çalışmaya Suudileri ve Türkleri de dahil etmeyi istiyoruz. İran ile ne yapabileceğimizi de göreceğiz" demişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı