Kibriyle, saygısızlığıyla milletimizi üzen kim varsa hepsini de biz üzeceğiz

Kibriyle, saygısızlığıyla milletimizi üzen kim varsa hepsini de biz üzeceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Son günlerde döviz kuru üzerinden yine birtakım oyunlar oynuyorlar. Türkiye enflasyonu dizginlemeye, yatırımları hızlandırmaya, istihdamı artırmaya başladıkça..

 Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son günlerde döviz kuru üzerinden yine birtakım oyunlar oynuyorlar. Türkiye enflasyonu dizginlemeye, yatırımları hızlandırmaya, istihdamı artırmaya başladıkça, ihracatını, döviz rezervlerini yükselttikçe, güven endeksleri yeniden güçlendikçe daha daha da azgınlaşıyorlar." dedi.

Erdoğan, partisince 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, "Kalbim hasretle dolu sana geldim Uşak" ifadeleriyle başlayan Erdoğan, "İstiklaline göz dikenlere bu toprakları dar eden Uşak. Hep demokrasinin, özgürlüklerin, milli iradenin yanında yer alan Uşak. Sizleri muhabbetle selamlıyorum Uşak." diye konuştu.

Meydanı işaret ederek, "Bu ne güzellik böyle, bu ne ihtişam." diyen ve Uşak'ın tüm ilçelerini de tek tek sayarak selamlayan Erdoğan, "Uşak aşıklar demektir. Bizler de sizlere aşığız, bizler de sizlere sevdalıyız. Aşıklar, sevdiği için her şeyin en güzelini isterler. Biz de sizler için, Uşak için, ülkemiz ve milletimiz için hep en güzelini istiyoruz. Sizleri en güzele, en iyiye layık gördüğümüz için de 17 yıldır dur durak bilmeden çalışıyoruz." dedi.

"Kara tren kay da gel, düdüğünü çal da gel. Gönderdiğin emaneti, zay etmeden al da gel" ifadelerini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizin emanetini yere düşürmeden geleceğe taşımak için her türlü mücadeleyi veriyoruz. Tabii bu kolay bir süreç olmadı. Bu mücadelede yeri geldi karşımıza vesayet güçleriyle çıktılar, yeri geldi sokakları karıştırmak istediler. Yeri geldi emniyet ve yargı teşkilatlarımız içindeki hainlerle ülke yönetimine el koymaya kalktılar. Yeri geldiler içimizden vurmaya kalktılar. Her seçimi milletimizin iradesine karşı bir hesaplaşma vesilesi haline getirmeye çalıştılar. Yeri geldi içimizden fetocularla bizi vurmaya kalktılar. Yeri geldi çukur eylemleriyle, canlı bomba saldırılarıyla ülkemizi terör örgütlerinin pençesinde boğmaya kalktılar."

Tüm bunların başarısız olması sonrasında doğrudan doğruya tankla, uçakla, helikopterle, silahla milletin canına kast ettiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yine başaramayınca sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturarak ülkemizi tecrit etmeye çalıştılar. Biz doğrudan sahaya girip bu oyunu da bozunca ekonomimize saldırarak milletimizin işine, aşına, ekmeğine göz diktiler. Son günlerde döviz kuru üzerinden yine birtakım oyunlar oynuyorlar. Türkiye enflasyonu dizginlemeye, yatırımları hızlandırmaya, istihdamı artırmaya başladıkça, ihracatını, döviz rezervlerini yükselttikçe, güven endeksleri yeniden güçlendikçe daha daha da azgınlaşıyorlar. Ülkemizi bu tür oyunlarla oyalayıp asıl hedeflerinden vazgeçireceklerini sanıyorlar. Halbuki biz bugün 2023 hedeflerimize çok daha büyük bir inanç ve azimle bağlıyız. Biz bugün Suriye'deki terör koridorunu ortadan kaldırmaya çok daha kesin kararlı bir şekilde azmettik. Biz bugün ülkemizin ve milletimizin üzerinde oynanan oyunları bozmaya hiç olmadığı kadar çok güçlü bir şekilde kararlıyız."

- "Biz bu milletin ruh kökünden geliyoruz"

Vatandaşlara, "Cudi'de bunları inlerine gömdük mü? Gabar'da bunları inlerine gömdük mü? Tendürek'te bunları inlerine gömdük mü?" diye soran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kandil'de kaçacak delik arıyorlar. Oraya kadar Mehmetlerimiz, F-16'larıyla, tanklarıyla evelallah yürüdük, yürüyoruz. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Aynen fetocular da kaçacak, biz kovalayacağız. Şu anda 10 binlerce fetocu içeride mi? İçeride. Şimdi orada yasalar içerisinde yargılanıyorlar. Onlar da bedelini ödeyecekler. Bizim 251 şehidimizin bedelini ödeyecekler, 2 bin 193 gazimizin bedelini ödeyecekler. Yok öyle 25 kuruşa simit, ödeyecekler. Pensilvanya, hani ne oldu, sesin niye çıkmıyor? Öyle oradan bu işi yönetmekle bu bir yere gitmez. Biz milletimizle yürüdük. Ne Bay Kemal senin işine yarar, ne de senin işlerine bir tane hanım var, o yarar. Yaramazlar bunlar. Niye? Çünkü onlar bu milletin ruh kökünden gelmiyor, biz bu milletin ruh kökünden geliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bunlar tüm umutlarını 31 Mart'a bağlamış durumdalar. Bizim bileğimizi sandıkta bükemeyeceklerini bildikleri için sinsi bir taktikle seçim sonuçlarını etkilemeye çalışıyorlar. Bu taktik milletimizin kafasını karıştırma, gönlünü bulandırma, umudunu kırma taktiğidir. Sahada normal şartlarda yan yana gelemeyecek tüm partiler birlik olup AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın karşısında kim varsa onu destekleme kararı aldılar." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ile FETÖ mücadelesine de değinerek, "Cudi'de, Gabar'da bunları inlerine gömdük mü? Kandil'de kaçacak delik arıyorlar. Oraya kadar Mehmetlerimiz F16 ve tankları ile yürüdük yürüyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. FETÖ'cüler de kaçacak biz kovalayacağız. On binlerce FETÖ'cü içeride yasalar çerçevesinde yargılanıyorlar ve 253 şehidimizin ve gazilerimizin bedelini ödeyecekler. Yok öyle 25 kuruşa simit. Pensilvanya hani ne oldu? Sesin niye çıkmıyor? Biz milletimiz ile yürüdük, ne Bay Kemal senin işine yarar, ne de senin içinde bir tane hanım var, o işine yarar. Yaramazlar bunlar, niye? Çünkü onlar bu milletin ruh kökünden gelmiyor. Biz bu milletin ruh kökünden geliyoruz." diye konuştu.

"Pensilvanya'nın kaçakları bunlara destek çağrısı yapıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Şimdi bunlar tüm umutlarını 31 Mart'a bağlamış durumdalar. Bizim bileğimizi sandıkta bükemeyeceklerini bildikleri için sinsi bir taktik ile seçim sonuçlarını etkilemeye çalışıyorlar. Bu taktik milletimizin kafasını karıştırmak, gönlünü bulandırmak, umudunu kırma taktiğidir. Sahada yan yana gelemeyecek tüm partiler birlik olup AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın karşısında kim varsa onu destekleme kararı aldılar. Bu ittifakın bir görünen ortakları var bir de fiilen var olan ama pek ismi anılmak istemeyen gizli ortakları var. Gerçi saklamaya çalıştıkları ortakları kendilerini tutamayıp her gün yeni bir açıklama ile her gün yeni bir tehdit ile ittifakı açıkladılar. Kandil'den terör baronlarının bunlara destek çağrısı yapıyor. Pensilvanya'nın kaçakları bunlara destek çağrısı yapıyor. Ülkemiz ile hesabı olan kim varsa hepside bunları destekliyor. Milletimizin değerlerine, bayrağımıza, ezanımıza kardeşliğimize kart esen kim varsa bunlarla destekliyor. Hatta 31 Mart seçimi olacak diyenler bile var. Böyle bir ittifak karşısında halen tereddütte olan varsa artık ona da diyecek bir sözümüz kalmadı."

rdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine sorduğu "17 yılında ne yaptınız?" sorusu üzerine, "Bay Kemal diyor ki, "17 yılda ne yaptınız?" Bak Bay Kemal, ben sadece Uşak'ı konuşuyorum, Türkiye'yi değil. Geçenler de dedim ki, "Hatay'a gideceğim, Hatay'a 6 tane baraj, 3 tane gölet yaptık" dedim. Bay Kemal barajla göleti anlamaz, öyle bir kabiliyeti yok. Ziya Paşa ne diyor, "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri." Bay Kemal bak eserlerle konuşuyorum lafla değil. Sen kılavuzu değiştir, kılavuzu karga olanın akıbeti kötü olur." diye konuştu.

"Hızlı tren Uşak'ın ulaşımında devrim yapacaktır"

Uşak'a raylı sistem müjdesi de veren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan 20 yıl önce size birisi "Uşak'ın 32 bin öğrencili kendi üniversitesi olacak" dese inanır mıydınız? Uşak'a üniversiteyi kim yaptı Bay Kemal? Stadyumumuz inşa edildiği zaman Uşak, hem spor, hem büyük çaplı kültür sanat etkinlikleri konusunda çok önemli bir imkana kavuşmuş olacak. Kurtuluş Mahallesi'ndeki millet bahçesine şehrimize kazandırdık. Ayrıca Dikili Taş'ta da bir millet bahçesi yapıyoruz. Karaağaç Göleti'nin bulunduğu yerde termal su bulundu, buraya termal tesisler ve oteller yaparak şehrimize yeni bir değer katacağız. Ayrıca buraya, şehrin adeta akciğeri olacak bir rekreasyon alanı kazandıracağız. Sağlık yatırımlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Hızlı tren Uşak'ın ulaşımında devrim yapacaktır, devrim. Ülkemizin dört bir yanına buradan hızlı trenle gidebileceksiniz. Uşak'ın bir şehir içi raylı sistem ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Mevcut hattın bu şekilde değerlendirilmesiyle ilgili fizibilite çalışmaları sürüyor. Şayet teknik bir sıkıntı yoksa, böyle bir raylı sistemin şehrimize kazandırılmasına desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :