Kıbrıslı Türk ve Rum siyasetçiler Aplıç sınır kapısını ziyaret etti

Kıbrıslı Türk ve Rum siyasetçiler Aplıç sınır kapısını ziyaret etti

LEFKE (AA) - Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri, Kıbrıs müzakerelerinde güven artırıcı önlemeler kapsamında açılması planlanan...

LEFKE (AA) - Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri, Kıbrıs müzakerelerinde güven artırıcı önlemeler kapsamında açılması planlanan Aplıç sınır kapısını ziyaret etti.

Slovakya'nın Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlikte, siyasi parti temsilcileri, Lefke'de bulunan Aplıç sınır kapısında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, burada yaptığı açıklamada, siyasi parti temsilcilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2003 yılından itibaren Aplıç sınır kapısının açılmasının gündemde olduğunu ve güven artırıcı önlemler çerçevesinde bu kararın alındığını hatırlattı.

Sınır kapısının açılması için öngörülen sürenin aşılmasına rağmen birçok eksikliğin bulunduğunu belirten Kaya, mayıs ayında çalışmalara hız verilmesini beklediklerini kaydetti.

Slovakya'nın Lefkoşa Büyükelçisi Oksana Tomova da Derinya kapısından sonra Aplıç'ı da ziyaret ettiklerini belirterek, iki toplumlu ziyaretlerin barış sürecine katkı sağladığını vurguladı.

Açılması planlanan sınır kapılarının, en önemli güven artırıcı önlemler arasında olduğuna işaret eden Tomova, ziyaretin, her iki sınır kapısının en erken sürede açılması konusunda tarafları cesaretlendirici rolü olduğuna inandığını ifade etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Nikos Anastasiadis Kıbrıs müzakerelerinde Mayıs 2015'te güven artırıcı önlemler kapsamında vardıkları mutabakat çerçevesinde Gazimağusa kentindeki Derinya ve Lefke kentindeki Aplıç sınır kapılarının açılmasını kararlaştırmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :