Kıbrıs müzakereleri

Kıbrıs müzakereleri

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland'ı kabul etti- Akıncı: "ABD yönetimi, sürece destek veren önemli bir aktör, önemi bir güç"- Nuland: "Adada çözüme ulaşmak adına ortaya konan özveriden çok memnunuz"

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin, ABD yönetiminin sürece destek veren önemli bir aktör, önemi bir güç olduğunu söyledi.

Kıbrıs'ta temaslarını sürdüren ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Cumhurbaşkanı Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Nuland ile Kıbrıs sorununun geldiği aşamayı değerlendirme fırsatı bulduğunu belirterek, Nuland'a Kıbrıslı Türklerin güvenlikle ilgili neden kaygı duyduğunu anlattığını söyledi.

Nuland'ın görüşme sonrası Kıbrıs Türk halkının kaygılarını anladığını düşündüğünü söyleyen Akıncı, ABD’nin Kıbrıs'ta devam eden müzakere sürecini destekleyen ve yardımcı olmak isteyen bir pozisyonda olduğunu kaydetti.

“ABD yönetiminin sürece destek veren önemli bir aktör, önemi bir güç" olduğuna işaret eden Akıncı, "ABD, iki tarafla da yakın ilişkisini sürdürüyor. Kimse Kıbrıslıların yerine geçerek Kıbrıslıların sorununu çözecek değildir. Yapabilecekleri katkıyı tabii ki yapsınlar ancak bu sorunu çözecek olan bu sorunun aktörleri Kıbrıslılardır.” şeklinde konuştu.

Nuland da adada çözüme ulaşmak adına ortaya konan özveriden memnun olduklarını belirtti.

Liderlerin ortaya koyduğu çalışmayla iyi bir ilerleme sağlandığını dile getiren Nuland, müzakere sürecinde ABD’nin üzerine düşeni bir dost olarak yapmak istediğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :