Kıbrıs gazilerinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Kıbrıs gazilerinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Bartın'da bir grup Kıbrıs gazisi, Zeytin Dalı Harekatı"na destek amacıyla gönüllü askerlik başvurusu yaptı- Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Altınok:- "Mehmetçiklerimizin yanındayız, daha önceden nasıl azimle gayretle düşmana karşı cenk e

BARTIN (AA) - Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği üyesi bir grup Kıbrıs gazisi, TSK’nın Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Yaklaşık 20 gazi, ellerinde Türk bayraklarıyla Bartın Askerlik Şubesi Başkanlığı’na gelerek, dilekçeleri yetkililere teslim etti.

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ekrem Altınok, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bugünlere büyük badireler atlatarak geldiğini söyledi.

Farklı zamanlarda, farklı mihraklar tarafından Türk milletinin ayağına pranga vurulmaya çalışıldığını belirten Altınok, "Halkımız, tarihte ve şimdiki zamanda yapılan bu saldırıların ferasetiyle üstesinden gelmiştir. Bazı terör örgütleri, emelleri uğruna vatanımıza kastetmeye çalışmaktadır. Her zamanki gibi Mehmetçiğimiz onlara gereken cevabı vermektedir." diye konuştu.

Altınok, Türkiye'nin bekası için TSK’nin Suriye'nin Afrin bölgesine düzenlediği operasyonu desteklediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye, PKK, KCK, PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek ve kardeş, dost bölge halkını bu terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak için bir operasyon düzenlemiştir. Harekatın, planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait araç, silah ve gereçler hedef alınmaktadır. Sivil masum kişi ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü hassasiyet gösterilmektedir. Mehmetçiklerimizin yanındayız. Daha önceden nasıl azimle gayretle düşmana karşı cenk ettiysek bugün de ihtiyaç duyulduğunda şanlı ordumuz ile vatanımızın bekası için mücadele ediyor olmaktan kıvanç duyacağız. Operasyonlarda şehit kahraman Mehmetçiğimizin yakınlarına sabırlar, gazilerimize de acil şifalar diliyorum."

- "Canımızı seve seve vermeye hazırız"

Kıbrıs gazisi Nuri Sütçü de çağrıldıklarında Kıbrıs'ta 1974'te verdikleri mücadelenin aynısını vermeye hazır olduklarını belirterek, "Şimdi dilekçe vereceğiz, askere gitmek istiyoruz. Canımızı seve seve vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :