Kıbrıs gazilerinden Afrin'e anlamlı mesaj

Kıbrıs gazilerinden Afrin'e anlamlı mesaj

Eskişehir'de bir etkinlikte buluşan bir grup Kıbrıs gazisi, Zeytin Dalı Harekatı'nın sürdüğü Afrin'de görevinin başındaki Mehmetçiklere "arkanızdayız" mesajı verdi - Gazi Tarım:- "Askerlerimizin aslan yürekli olduğunu biliyorum. Şehitlerimiz olacak ama he

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir etkinlikte buluşan bir grup Kıbrıs gazisinin yüreği, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için atıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Eskişehir Şubesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yürütülen "Tarihi Yazanlar ve Okuyanlar Bir Arada" projesi kapsamında öğrencilerle buluşan Kıbrıs gazileri, etkinliğin ardından Afrin'deki harekata ilişkin duygularını AA muhabiriyle paylaştı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Kıbrıs gazisi Şener Tarım, Afrin'de düzenlenen operasyonun, Türkiye'nin gerçekleştirmesi gereken bir hamle olduğunu söyledi.

Tarım, operasyonun "haklı" sebeplerinin olduğunu dile getirerek, "Türk Silahlı Kuvvetlerine görev verildikten sonra nasıl ki bizler 20 Temmuz'da Kıbrıs'ı aldıysak, Kore'de, Kurtuluş Savaşı'nda üstümüze düşeni yaptıysak, şimdi de Mehmetçiğimiz verilen emri layıkıyla yerine getirecektir." dedi.

Türk milletinin, Mehmetçiğin arkasında olduğunu anlatan Tarım, "Askerlerimizin aslan yürekli olduğunu biliyorum. Elbette şehit vereceğiz. Biz Kıbrıs'ta 6 günde 498 tane şehit verdik. Şehitlerimiz olacak ama her gün şehit vermektense oradaki tehlikenin kökünü kazımak en doğru yoldu." diye konuştu.

Denizli'den gelen Kıbrıs gazisi Ferhat Alkan da Türk askerine sonsuz güvenlerinin olduğuna işaret ederek, "Biz Kıbrıs'ta savaşırken hiç mermi sıkıntısı çekmedik. Fakat ikmalimiz yoktu. 115 mevcudumuz vardı. 3 ay boyunca sabah, öğle, akşam bulgur çorbası içerek harp ettim. Bunu şikayet olarak söylemiyorum. Bugün yine aynı şekilde cephede olmak hevesindeyim." ifadelerini kullandı.

- "Sınırlarımız cetvelle değil, kanla çizildi"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar ise Mehmetçiğin Afrin'de şu ana kadar gösterdiği sivil hassasiyetiyle, haklı mücadelesini takdir ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin her karış toprağı şehitlerimizin, gazilerimizin kanıyla kurulmuştur. Sınırlarımız cetvelle değil, kanla çizildi. Bırakın bir parçasını, bir santimetresini vermemiz mümkün değil. Ahiret alemindeki gazilerimiz, şehitlerimiz bizden hesap sorar. Tarih bizden hesap sorar. Dönemin gazileri olarak bizler de şehit olmak için her türlü göreve hazırız. Devletimizin ve askerimizin sonuna kadar destekçisiyiz. Eğer devletimiz bize gerek duyarsa, sonuna kadar o cephelerde Türk Silahlı Kuvvetleriyle omuz omuza çarpışmaya hazırız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :