KHK'ların Meclis'teki görüşme süreci

KHK'ların Meclis'teki görüşme süreci

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, muhalefete, "Grup önerisi vermeyin, KHK'ları hızlı bir şekilde TBMM Genel Kurulunda görüşelim" önerisinde bulundu- CHP ve MHP, eğilimlerinin grup önerisi vermeme yönünde olduğunu, HDP de eğilimlerinin bu yönde olduğunu,

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti, muhalefete, "Grup önerisi vermeyin, KHK'ları hızlı bir şekilde TBMM Genel Kurulunda görüşelim" önerisinde bulundu. CHP ve MHP, eğilimlerinin grup önerisi vermeme yönünde olduğunu, HDP de eğilimlerinin bu yönde olduğunu, ancak grup yönetimi ile görüşeceklerini iletti.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda yarın OHAL'in 90 gün uzatılmasıyla ilgili Başbakanlık Tezkeresinin görüşüleceğini belirtti.

İnceöz, Tezkere üzerinde Hükümet adına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Grup adına Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, şahsı adına da Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un konuşacağını söyledi.

KHK'ların Meclis'teki görüşme süreci ile ilgili bugün muhalefetle görüşmeler yaptığını belirten İnceöz, CHP'den Grup Başkanvekili Levent Gök, HDP'den Grup Başkanvekili İdris Baluken, MHP'den de Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile görüştüğünü kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, muhalefete, "Biz KHK'ların Meclis'te görüşülmesini istiyoruz; siz de grup önerisi vermezseniz, çok hızlı bir şekilde görüşmelere başlarız ve KHK'ların görüşmelerini tamamlarız." önerisinde bulunduklarını kaydederek, "CHP ve MHP, eğilimlerinin grup önerisi vermeme yönünde olduğunu söyledi. HDP de 'bizim eğilimimiz de bu yönde ama grup yönetimimizle görüşeceğiz' dedi." sözlerini sarfetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :