KGC yönetiminden, Baro Başkanı Dursun'a ziyaret

KGC yönetiminden, Baro Başkanı Dursun'a ziyaret

KAYSERİ (AA) - Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ ve yönetim kurulu üyeleri, Baro Başkanı Cavit Dursun'u makamında ziyaret etti.Dursun,...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ ve yönetim kurulu üyeleri, Baro Başkanı Cavit Dursun'u makamında ziyaret etti.

Dursun, ziyarette yaptığı konuşmada, hem Kayseri'nin hem de Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, bu süreçte basının da toplumu bilgilendirmek, kamuoyunu aydınlatmak anlamında önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi.

Kendilerinin de yargı erkinin savunma kurumu olarak vatandaşların savunma haklarını en az aksaklıkla kullanabilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Dursun, şöyle devam etti:

"Kanun Hükmündeki Kararnamelerdeki eksiklikler ve hatalar ile savunma hakkına yönelik uygulamalar adaletin yerine getirilmesini zorlaştırıyor. Biz Türkiye Barolar Birliği, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdinde bu yöndeki girişimlerimizi sürdürüyoruz. Süre, hak kısıtlamalarının bir an önce kaldırılması gerektiğini dile getiriyoruz. At izini it izinden ayırt edecek mekanizma hukuktur. Hukukun kendi mecrasında yürümesi gerekiyor. Suçluya bile adil ceza verebilmek için hukuku uygulamalısınız. Bunu yapmadığınızda kaos çıkar. Biz de bu süreçte görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz."

KGC Başkanı Metin Kösedağ ise yaklaşık 2 ay önce yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Cavit Dursun ve ekibine başarılar diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :