KGAÖ ülkelerinden Tacikistan'a insani yardım

KGAÖ ülkelerinden Tacikistan'a insani yardım

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ülkeleri, son bir yılda Tacikistan'daki afetzedelere 10 milyon dolarlık insani yardım gönderdi

TAŞKENT (AA) - Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkeleri, sel, heyelan ve diğer doğal afetlerde zarar gören Tacikistan'a, son bir yılda 10 milyon dolarlık insani yardım gönderdi.

KGAÖ Sekretaryasından yapılan açıklamada, örgüte üye Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Belarus'un, örgütün diğer üyesi Tacikistan'da sel, heyelan ve diğer doğal afetlerde zarar görenlere son bir yılda 10 milyon dolarlık insani yardım gönderdiği bildirildi.

Açıklamada, üye ülkelerin gönderdiği insani yardımların ülkenin dağlık bölgelerinde yaşayan afetzede vatandaşlara ulaştırıldığı kaydedildi.

Tacikistan'a geçen yıl mayıs ayından bu yana ulaştırılan yardımlar arasında 3 bin 355 ton gıda, bin 190 ton inşaat malzemesi, yakıt ve diğer insani yardımların bulunduğu ifade edilen açıklamada, yardımlar çerçevesinde ayrıca Tacikistan'a 6 yük kamyonunun teslim edildiği dile getirildi.

Geçen ay ülkenin dağlık bölgelerinde şiddetli yağışların sonucunda meydana gelen selde, 2 kişi hayatını kaybederken, onlarca ev yıkılmış, çok sayıda bina hasar görmüştü.

Tacikistan hükümeti, kış ve ilkbahar aylarında meydana gelen sel ve toprak kaymalarının yol açtığı zararın karşılanması için uluslararası topluma yardım çağrısında bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :