KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç:

KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç:

"Sezon başında belirlediğimiz ihracat hedefine ulaşmamız için elimizden geleni yapacağız. 300 bin ton için de umudumuzu koruyoruz"

ORDU (AA) - Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, fındık ihracatında 2017-2018 sezonunun başında belirledikleri 275 bin ton hedefine ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "300 bin ton için de umudumuzu koruyoruz." dedi.

Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017-2018 ihracat sezonunun altı aylık döneminde 171 bin 690 ton fındık ihracatı gerçekleştirildiğini ve karşılığında 1 milyar 90 milyon 646 bin dolar gelir elde edildiğini söyledi.

İhracat sezonunun ilk altı ayı için hedeflenen rakamların tutturulduğunu belirten Sevinç, kalan altı aylık dönemden de umutlu olduklarını dile getirdi.

Sevinç, 2017-2018 sezonu için ihracat hedefinin 275 bin ton olduğuna dikkati çekerek, "Sezon başında belirlediğimiz ihracat hedefine ulaşmamız için elimizden geleni yapacağız. 300 bin ton için de umudumuzu koruyoruz. Hedeflenen ihracatın artması sürpriz olmaz." dedi.

TMO'nun fındıkta izlediği satış politikası ve ortaya koyduğu rakamların az da olsa süreci olumsuz etkilediği iddia eden Sevinç, "Bunun yanında döviz kurunun yüksek seyretmesi bizi endişelendiriyor ancak her şeye rağmen hedefimizi yakalayacağımıza inanıyorum. Bizim hedefimiz Türk fındığının tamamını ihraç edip mümkün olan en fazla dövizi ülkeye getirebilmektir." diye konuştu.

Sevinç, bu sezon da Türk fındığına Avrupa Birliği ülkelerinin rağbet ettiğini belirterek, bu ülkelerin fındığın önemli bölümünü aldığını, geleneksel ülkeler dışında alternatif pazarlara açılmak için de çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :