KFEK'ten başarılı kadınlara farkındalık ödülü

KFEK'ten başarılı kadınlara farkındalık ödülü

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, kırsalda farkındalığı artırıcı çalışmaları bulunan başarılı kadınlara farkındalık ödülleri verecek-Ayrıca kırsal alanda çalışan kişiler, girişimcilik ve devlet teşvikleri konusunda eğitim görecek

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KFEK), kırsalda farkındalığı artırıcı başarılı çalışmaları bulunan kadın kooperatifleri, köy kadın dernekleri ve kırsalda faaliyet gösteren STK'ların temsilcilerine farkındalık ödülleri verecek. Ayrıca kırsal alanda çalışan kişiler, girişimcilik ve devlet teşvikleri konusunda eğitim görecek.

KFEK, kuruluşunun 9'uncu yılı dolayısıyla kırsalda alanda farkındalığı artırıcı bir dizi etkinlik yapacak. Bu çerçevede KFEK Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, 81 il valiliğine bir yazı gönderdi.

Yazıda, komisyonun 2009 yılında kanun ile kurulduğunu anımsatan Katırcıoğlu, kanunla komisyonun, "kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik olarak Türkiye'de ve uluslararası alandaki gelişmeleri izlemek, bu gelişmeler konusunda TBMM'yi bilgilendirmek, kadın erkek fırsat eşitliği konusunda kamuyu bilgilendirici etkinlikler yapmakla" görevli kılındığını belirtti.

Katırcıoğlu, komisyon tarafından bu dönem "Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi" konulu bir alt komisyon kurulduğuna işaret etti. Katırcıoğlu, "Devam eden alt komisyon çalışmalarında, kırsaldaki kadının eğitim, sağlık, istihdam alanlarında güçlendirilmesi, kamu hizmetlerine ulaşma, karar alma mekanizmalarında sayısının artması, var olan konumunun güçlendirilmesi hakkında farkındalık çalışmaları yapılması ile vatandaşların kırsalda yaşamasını özendirmeye yönelik politika üretme zorunluluğu sıklıkla gündeme gelmiştir." ifadesini kullandı.

Komisyonun 9'uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla kırsal alanda kadın temalı farkındalığı artırıcı bir program düzenlemeyi planladıklarını aktaran Katırcıoğlu, bu çerçevede valiliklerden kadın kooperatifleri, köy kadın dernekleri ve kırsalda faaliyet gösteren STK'ların temsilcileri, eko turizm ile uğraşanlar, kentten köye dönüş projesi olanlar, ilde ve kırsalda eğitim, sağlık gibi alanlarda başarılı çalışmalar yürütmüş kadınlar arasından birer aday seçmesini istedi.

Bu adaylar içerisinden komisyonun oluşturulacağı bir uzman heyet tarafından belirlenecek kadın adaylara farkındalık ödülleri verilecek. Ayrıca, bu program dahilinde kırsal alanda çalışan kişilere yönelik girişimcilik ve devlet teşvikleri konusunda eğitim verilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :