"Keynes" haberi Sabah ve Hürriyet karşı karşıya getirdi

"Keynes" haberi Sabah ve Hürriyet karşı karşıya getirdi

Hürriyet'in yaptığı İsmail Saymaz imzalı ByLock röportajı, gündemin ön sırasındaki yerini koruyor. Haber iki medya grubunun amiral gemilerini karşı karşıya getirdi.

Sabah gazetesi bugün "Aydın Doğan’ın 2 aşamalı algı operasyonu..." başlıklı haberinde Hürriyet'in haberinin makasatlı olduğunu dile getirdi. Hürriyet, internet sitesi üzerinden Sabah'a cevap verdi.

 

SABAH: ALGI OPERASYONU

ByLock'un sahibi olduğunu söyleyen Türk asıllı ABD vatandaşı David Keynes'in, Aydın Doğan'ın Hürriyet gazetesinde yayımlanan beyanatları, istihbarat kaynakları tarafından, inandırıcı bulunmadı.

Haber, FETÖ ile Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA'nın bir operasyonu olarak değerlendirildi. İstihbarata göre, operasyonun iki amacı var. Ana amaç, gizli haberleşme sistemi ByLock'un Ocak 2016'dan sonra kullanılmadığını yayarak, "FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminde yer almadı" algısını yerleştirmek...

İkinci amacın ise "ByLock'un kullanıcılarının yüzde 10'u FETÖ'cü değil" açıklamasıyla "FETÖ'nün büyük balıkları" denilen ve CIA ile bağlantılı olan isimlerin gizli kalmasını sağlamak olarak değerlendiriliyor.

Hürriyet ve röportajı gerçekleştiren İsmail Saymaz'ı aramadan önce birçok gazeteciyle irtibat kurduğu ortaya çıkan ve örgütün Amerika'da devşirilen elemanlarından olduğu belirlenen Alpaslan Demir'in, ABD'deki ilişkileri de inceleniyor. Demir'in, geçen hafta ABD'de bulunan Doğan Medya Holding Yayın Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'yla irtibat kurduğu da iddia edildi.

 

HÜRRİYET: ASILSI İDDİA

Sabah gazetesinde bugün yayımlanan bir haberde, gazetemizin geçen pazartesi günkü "İşte Herkesin Aradığı Bylock" başlıklı manşetinin "FETÖ ile CIA'nin ortaklaşa yürüttüğü bir operasyon olduğu" şeklinde asılsız bir iddiaya yer verilmiştir.

Bu, Türk basın tarihine geçecek ölçüsüzlükte bir iftiradır.

Aynı haberde "David Keynes'in geçen hafta ABD'de bulunan Doğan Medya Holding Yayın Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ile irtibat kurduğu iddia edildi" şeklinde bir ifadeye de yer verilmiştir. Bu, büyük bir yalandır.

Sabah'ın bu asılsız haberiyle ilgili olarak yargı makamlarına tekzip için başvurmanın yanı sıra gerekli davalar da tarafımızdan açılacaktır