Ketder Konya: Pandemide ön safta çalışan eczane teknikerleri hak ettiği değeri görmeli

Ketder Konya: Pandemide ön safta çalışan eczane teknikerleri hak ettiği değeri görmeli

Konya Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökmen, 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü dolayısıyla meslektaşlarını kutladı

Konya Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökmen,  26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

Birçok meslek örgütünde, mesleğin önemini ve sorunlarını kamuoyuna hatırlatmak amacıyla belirli bir gün Meslek Günü olarak kabul edilerek çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. 2018 yılından itibaren her yıl 26 Nisan tarihi de  Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü olarak belirlenmiştir.

Bizler insanların hayatının her anında onların yanında olan, mutluluklarında ve hüzünlerinde bunları paylaşabilecekleri ve birçok soruya da çözüm bulabilecekleri, ilk müracaat edilen sağlık kuruluşu olan eczanelerin hemen hemen her yükünü omuzlamış var gücüyle, gayretle çalışan eczane teknisyenleri ve teknikerleriyiz.

Covid-19 salgınının başladığı ilk günden bu zamana kadar bütün sağlık sektörlerinde olduğu gibi bizler de bu savaşta en ön cephede savaşarak bir çok arkadaşımızı feda ettik ve hala bir çoğu da bu hastalıkla mücadele etmeye devam etmektedir. Bizler Canla başla bu mücadeleyi verirken bir çok kez maalesef görmezden gelindik ve sesimiz duyulmadı. Bütün sağlık kuruluşlarında çalışma saatlerinde düzenlemeye gidilmiş, sosyal hakları iyileştirilmiştir. Ama ne üzücüdür ki Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri de 1. basamak  sağlık çalışanı olmasına rağmen bu süreçte unutulmuş ve hatta ötelenmiştir. Mücadele için kullanılan bir çok ekipman ve tedbirlerimizi de kendi imkanlarımızla sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz.

Bizler toplum sağlığını ve kamu yararını her şeyden üstün tutan, bütün insanlığa daha iyi sağlık hizmeti almaları için var gücüyle mücadele eden Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleriyiz.

Bu kadar önde savaşan bizlerin bu mücadelede hak ettiği değeri görmesini ve artık sesimizin duyulmasını istiyoruz.
Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri olarak, bütün sorunlara rağmen bu yolda yılmadan, bıkmadan 7/24 görevimizin başında hizmet vermeye devam edeceğiz.
Bütün Eczane Teknisyeni ve Teknikeri arkadaşlarımın gününü kutlar, sağlıklı günler dilerim.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.