Keşmir'de Pakistan askeri aracı nehre düştü

Keşmir'de Pakistan askeri aracı nehre düştü

Hint askerlerin ateş açması üzerine nehre düşen askeri araçtaki bir asker öldü

KARAÇİ (AA) - Hindistan ile Pakistan arasındaki Keşmir Kontrol Hattı'nda, Hint askerlerin ateş açtığı Pakistan'a ait askeri araç nehre düştü.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Hint askerlerinin Keşmir Kontrol Hattı'nda Pakistan askeri aracını hedef aldığı, ateş açılan aracın içindeki 4 askerle Neelam Nehri'ne düştüğü bildirildi.

Açıklamada, bölgede bir askerin cenazesinin bulunduğu, diğer üçünün arandığı ve Pakistan ordusunun açılan ateşe karşılık verdiği belirtildi.

Hindistan ile Pakistan arasındaki Keşmir Kontrol Hattı'nda iki ülke askerleri arasındaki çatışmalar, Keşmir'deki gerilimin tırmandığı 2016'nın son aylarından bu yana sık sık yaşanıyor. Himalayalar'da Hindistan ve Pakistan arasında Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı bölge Keşmir, iki ülkenin İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.

Cammu Keşmir'deki Müslüman direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylem yapıyor. Bölgedeki şiddet olaylarında bugüne kadar yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :