Keşmir'de düğünlerde savurganlığa izin verilmeyecek

Keşmir'de düğünlerde savurganlığa izin verilmeyecek

ANKARA (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde 1 Nisan'da yürürlüğe girecek yeni yasayla düğünlerde yapılan aşırı harcamalar kontrol altına alınacak.BBC'de...

ANKARA (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde 1 Nisan'da yürürlüğe girecek yeni yasayla düğünlerde yapılan aşırı harcamalar kontrol altına alınacak.

BBC'de yer alan habere göre, Keşmir yerel yönetimi, düğün törenlerindeki savurganlığın önüne geçmek amacıyla sunulan yasa tasarısını onayladı.

Yerel yönetimden yapılan açıklamada 1 Nisan'da yürürlüğe girecek yasanın halkın savurganlık ve israftan şikayet etmesi üzerine hazırlandığı belirtildi.

Yeni yasayla düğünlere kız tarafı en fazla 500, erkek tarafı ise en fazla 400 misafir davet edebilecek.

Yasa, düğünlerde yemek israfının önüne geçmek amacıyla 7'den fazla ana yemeğin ikram edilmesini de yasaklıyor.

Bu arada Hindistan'da bazı milletvekilleri, söz konusu yasanın tüm ülkede uygulanmasını öngören bir yasa tasarısı sundu.

Keşmir ve Hindistan'da düğün sahipleri, yemekler, kıyafetler ve diğer eğlenceler için büyük meblağlar harcıyor.

Cammu Keşmir'de benzeri bir yasa 1984'de de kabul edilmiş ancak düzenlenen gösterilerin ardından yürürlükten kaldırılmıştı.

Kasımda Hindistan'ın eski devlet bakanlarından G Janardhana Reddy'nin kızı Brahmani'nin 5 gün 5 gece süren lüks düğünü, ekonomik sıkıntı çeken halk arasında tepkiye neden olmuştu.

Yaklaşık 74 milyon dolara mal olan düğün, yerel medyada "zenginliğin tiksindirici bir şekilde sergilenmesi" olarak nitelenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :