Kerry'den kongreye "TPP anlaşmasını onaylayın" çağrısı

Kerry'den kongreye "TPP anlaşmasını onaylayın" çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry:- "TPP, kongre tarafından reddedilirse bu kendi kendimize verdiğimiz büyük bir zarar olur ve bölgesel çıkarlarımıza hizmet etmez"

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Kongresi'ne çağrıda bulunarak, Trans-Pasifik Ortaklık (TPP) ticari anlaşmasının onaylanmasını istedi.

Chicago Küresel İlişkiler Konseyi'nde konuşan Kerry, Pasifik Okyanusu'na kıyısı bulunan 12 ülke arasındaki sınırları kaldıracak anlaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kerry, "Eğer TPP, kongre tarafından reddedilirse bu kendi kendimize verdiğimiz büyük bir zarar olur ve bölgesel çıkarlarımıza hizmet etmez." dedi.

Ortaklığın gerçekleşmemesinin ABD ekonomisine zarar vereceğini uyarısında bulunan Kerry, kongreye seslenerek, "Doğru olanı yapın ve TPP'yi onaylayın." ifadesini kullandı.

Müzakereleri 2008 yılında başlayan TPP ticari anlaşmasına üye ülkeler, ABD, Kanada, Japonya, Avustralya, Brunei, Malezya, Yeni Zelanda, Vietnam, Meksika, Singapur, Peru ve Şili'den oluşuyor. Bu ülkelerin toplam gayrisafi yurt içi hasılası, dünya ekonomisinin yüzde 40'ına karşılık geliyor.

Anlaşmanın, yürürlüğe girebilmesi için ABD Kongresi ile diğer 11 ülkenin parlamentosundan geçmesi gerekiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :