Kerry'den Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Kerry'den Cumhuriyet Bayramı kutlaması

ABD Dışişleri Bakanı Kerry:- "ABD Başkanı Barack Obama ve Amerikan halkı adına, 29 Ekim’de Cumhuriyetlerinin kuruluşunun 93’üncü yılını kutlayan Türk halkını tebrik ediyorum"

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD Başkanı Barack Obama ve Amerikan halkı adına, 29 Ekim’de Cumhuriyetlerinin kuruluşunun 93’üncü yılını kutlayan Türk halkını tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

ABD’nin uzun süredir müttefiki olan Türkiye’nin demokratik yollarla seçilmiş hükümetini ve kurumlarını sarsılmaz bir şekilde desteklemeyi sürdürdüğünü belirten Kerry, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına bir kez daha taziyelerini ilettiklerini bildirdi.

Kerry, Türkiye ve ABD’nin, Suriye’deki iç savaş, küresel sığınmacı sorunu ve aşırılık yanlısı grupların tehditleriyle mücadele gibi bir dizi zorlukla baş etmede yan yana çalışmayı sürdürdüğünü hatırlatarak, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"ABD, özellikle Türkiye’de son dönemde yaşanan terör saldırıları nedeniyle adalet, güvenlik ve hukukun üstünlüğü için Türkiye’nin yanında durmaya kararlı. Amerikalılar, Türklerle bağlarına büyük değer veriyor. Sizlere bu özel günü kutlarken, mutluluk, refah ve güven dolu bir yıl diliyoruz.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :