Kerkük'teki Araplar Havice operasyonunun ertelenmesine tepkili

Kerkük'teki Araplar Havice operasyonunun ertelenmesine tepkili

Irak Parlamentosu Kerkük Milletvekili Mafraci:"DEAŞ, kendini yeniden toparlamaya başladı. Daha sonra yapılacak operasyon kolay olmayabilir, çünkü Havice örgütün son kalesi haline gelecek"

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentindeki Araplar, terör örgütü DEAŞ'ın 3 yıldır elinde tuttuğu Havice ilçesine yönelik askeri operasyonun gecikmesine tepki gösteriyor.

Irak Parlamentosu Kerkük Milletvekili Halid el-Mafraci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'un kurtarılmasının ardından başlaması öngörülen Havice operasyonunun ertelenmesinin "büyük bir hata" olduğunu ifade etti.

Musul operasyonu sırasında Havice'deki DEAŞ militanlarının büyük korku yaşadığını dile getiren Mafraci, operasyonun Telafer'den sonraya bırakılması kararıyla tüm dengelerin değiştiğini belirtti.

Arap milletvekili, "DEAŞ, kendini yeniden toparlamaya başladı. Daha sonra yapılacak operasyon kolay olmayabilir, çünkü Havice örgütün son kalesi haline gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

Havice'deki yerel kaynaklardan aldığı bilgileri de paylaşan Mafraci, örgütün muhtemel bir harekata direnmek için bombalı araç üretimini artırmaya başladığını söyledi.

Kerküklü Arapların operasyonun Telafer'den sonraya bırakılması kararına büyük tepki gösterdiğini aktaran Mafraci, "Havice'yi kurtarma operasyonunun ertelenmesine karşı tepkisiz kalmayıp gösteriler düzenleyeceğiz." dedi.

Musul Operasyonlar Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarullah, pazar günü yaptığı açıklamada, "Musul'u kurtarma sözümüzü yerine getirdik. Telafer ve diğer bölgelerin kurtarma operasyonuna da yakında başlayacağız." demişti.

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'ten bu yana Kerkük'ün batısında yer alan Havice ilçesiyle ona bağlı Riyaz, Abbasi, Zap ve Reşad kasabalarını elinde tutuyor.

Kerkük'teki Araplar Havice operasyonunun ertelenmesine tepkili

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :