Kepler 35 yıl sonra havaya fırlatıldı

Kepler 35 yıl sonra havaya fırlatıldı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 1979-1980 akademik yılında mezun olan ancak askeri darbe dolayısıyla tören düzenlenememesi yüzünden mezuniyet sevincini yaşayamayan 70 kişi, 35 yıl sonra Çanakkale'de, temsili olarak keplerini havaya fırlattı

ÇANAKKALE (AA) - Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 1979-1980 akademik yılında mezun olan ancak 12 Eylül 1980 askeri darbesi dolayısıyla tören düzenlenememesi yüzünden mezuniyet sevincini yaşayamayan 70 kişi, 35 yıl sonra Çanakkale'de bir araya gelip, temsili olarak keplerini havaya fırlattı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledikleri kep atma töreni öncesi arkadaşları adına konuşan Yüksek Ziraat Mühendisi Şener Gürsel, 1970'li yılları ve gençliklerini anımsamak, içlerinde uhde kalan "kep atma" faaliyetini yerine getirmek ve yeniden büyük bir aile olabilmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Gürsel, buluşacakları yerin de özel olmasını istedikleri için Çanakkale'yi seçtiklerini dile getirdi.

Konuşmanın ardından etkinliğe katılan 70 kişi, keplerini havaya fırlattı.

Tören sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Gürsel, "1980 yılında askeri darbe sırasında okuldan mezun olan arkadaşlarımızla ne yazık ki bu sevinci yaşayamamıştık. İçimizde uhde kalmıştı. O dönemden mezun olan arkadaşlarımızla hocalarımızla içimizde kalan bu uhdeyi gerçekleştirmek için Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı nedeniyle Çanakkale'yi seçtik" dedi.

Gürsel, 35 yıllık özlemlerini Çanakkale'ye yaraşır ve yakışır şekilde kutladıklarını ifade ederek, "Bu özlemi bir nebze olsa da içimizden attık. Törene değişik illerden arkadaşlarımız katıldı. Keşke o dönemde o süreç yaşanmasaydı da biz de usulüne uygun, fakülte önünde keplerimizi havaya atmış olsaydık" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı