Kenya'da polis karakollarına terör saldırısı

Kenya'da polis karakollarına terör saldırısı

Eş-Şebab mensuplarının düzenlediği saldırıda 5 polis öldü

NAİROBİ (AA) - Kenya'nın Somali sınırındaki Mandera eyaletinde terör örgütü Eş-Şebab mensuplarının iki polis karakoluna düzenlediği saldırılarda 5 polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Üst düzey bir polis yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada Somali'den yaya olarak Kenya'ya geçen 100 kadar militanının Fino kasabasında iki polis karakolu ile lojmanlarına saldırı düzenlediğini belirtti.

Yetkili, ağır makineli silahlarla düzenlenen saldırıda 5 polisin hayatını kaybettiğini, 3'ünün ağır yaralandığını kaydetti.

Mandera eyaletine bağlı Lafey ilçesi Komiser Yardımcısı Eric Orinyo da yerel basına yaptığı açıklamada teröristlerin önce bölgedeki trafoları patlatarak diğer güvenlik görevlilerinin yardıma gelmelerini önlediğini kaydetti.

Orinyo, karakollara üç ayrı koldan saldırı düzenleyen teröristlerin kaçmadan önce lojmanları da ateşe verdiklerini aktardı.

Saldırının ardından kaçan militanları yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kenya ve Somali ordularının, 28 Şubat'ta sınırdaki Gedo bölgesinde Eş-Şebab'a yönelik ortak askeri operasyonunda 23 terörist öldürülmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :