Kenya'da köy baskını: 10 ölü

Kenya'da köy baskını: 10 ölü

NAİROBİ (AA) - Kenya'nın kuzeyinde bir köyü basan silahlı saldırganların 10 kişiyi öldürdüğü bildirildi.Ulusal basında yer verilen haberlerde, Kenya'nın...

NAİROBİ (AA) - Kenya'nın kuzeyinde bir köyü basan silahlı saldırganların 10 kişiyi öldürdüğü bildirildi.

Ulusal basında yer verilen haberlerde, Kenya'nın kuzeyindeki Samburu-Baringo eyalet sınırındaki köyde yaşayanların silahlı kişilerin saldırısına uğradığı belirtildi.

Saldırganların köylülere ait 800'den fazla hayvanı çaldığı ve 10 kişiyi öldürdüğü kaydedildi.

Görgü tanıkları ise bölgedeki başka bir köyden gelen kişilerin saldırıyı intikam için gerçekleştirdiklerini, olayda çok sayıda kadın ve çocuğun da yaralandığını öne sürdü.

Ülkenin kuzeyindeki Baringo, Samburu ve Isiolo eyaletlerinde su ve otlak alan anlaşmazlığı gibi sebeplerle kabilelerin çatışması sonucu son bir haftada 24 kişi yaşamını yitirdi.

Kenya hükümeti, ülkenin kuzeyinde çatışmaların yaşandığı birçok yeri tehlikeli bölge ilan etmiş ve bölgeye 400'ün üzerinde ağır silahlı birlik göndererek operasyon düzenlemişti.

Ülkede uzun süredir devam eden şiddetli kuraklık, göçerlerle yerli halk arasında su ve otlak alan kaynaklı çatışmalara neden oluyor.

Kenya hükümeti, ülkenin 23 bölgesinde, 3,7 milyondan fazla kişiyi etkileyen şiddetli kuraklık sebebiyle 10 Şubat'ta "ulusal afet" ilan etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :