Kenya'da "domuz gribi" alarmı

Kenya'da "domuz gribi" alarmı

Kamuoyunda "domuz gribi" olarak bilinen H1N1 virüsünün yol açtığı rahatsızlık nedeniyle bir çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından Laikipia eyaletinde alarm verildi

NAİROBİ (AA) - Kenya'da domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünün yol açtığı rahatsızlık nedeniyle bir çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından Laikipia eyaletinde alarm durumuna geçildiği bildirildi.

Ulusal basında yer alan habere göre Laikipia eyaleti sağlık yetkilisi Donald Mogoi, Nanyuki kasabasında zatürre teşhisi konulan 5 yaşında bir çocuğun geçen hafta hayatını kaybettiğini dile getirerek, çocuğun kamuoyunda domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünün yol açtığı rahatsızlık nedeniyle öldüğünün bugün anlaşıldığını söyledi.

Mogoi, Laikipia eyaletinde son iki hafta çok sayıda insanın yüksek ateş ve grip şikayetiyle hastanelere başvurduğunu belirterek, olayın domuz gribi vakası olduğunun kesinleşmesinin ardından eyalet genelinde alarm verildiğini ifade etti.

Bölgede şu ana kadar 60 kişinin domuz gribi şüphesiyle hastanelere kaldırıldığını aktaran Mogoi, domuz gribi virüsüne yakalandığı kesinleşen 15 kişinin tedavi altına alındığını kaydetti.

Mogoi, tedavi altına alınanların çoğunluğunu çocukların oluşturduğunu bildirdi.

Kenya'da domuz gribi (H1N1) vakası ilk olarak 2009 yılında Kenya'ya seyahat eden 20 yaşındaki İngiliz asıllı bir öğrencide görülmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :