Kenya ve Somali'den Eş-Şebab'a karşı ortak operasyon

Kenya ve Somali'den Eş-Şebab'a karşı ortak operasyon

Somali'deki Fahfahdun kasabasında Kenya ve Somali ordularının ortak operasyonunda 23 Eş-Şebab militanı öldürüldü

NAİROBİ (AA) - Kenya ve Somali ordularının, Somali'nin Kenya sınırına yakın Gedo bölgesinde Eş-Şebab terör örgütüne karşı düzenlediği ortak askeri operasyonda 23 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Kenya Ordusu tarafından yayımlanan askeri istihbarat raporuna göre, Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM) bünyesinde görevli Kenya ve Somali askerlerinin, Somali'nin güney batısındaki Gedo bölgesinde bulunan Fahfahdun kasabasında Eş-Şebab örgütüne karşı ortak askeri operasyon düzenlendiği ifade edildi.

Raporda, yaklaşık 4 saat süren silahlı çatışmada 23 Eş-Şebab militanının öldürülerek etkisiz hale getirildiği, teröristlere ait makineli tüfek montajlı 3 aracın da imha edildiği belirtildi.

Raporda ayrıca Eş-Şebab militanlarının Gedo bölgesinde bulunan Somali ve Kenya ordusu askerlerine karşı saldırı planı hazırlığı içerisinde olduğu kaydedildi.

Kenya-Somali sınırındaki Gedo bölgesinde geçen pazar günü Kenya ordusuna ait bir zırhlı aracın teröristlerce yol kenarına döşenen bir mayına basması sonucu bazı askerler yaralanmış ve tedavi için başkent Nairobi'ye gönderilmişti.

Bugüne kadar çok sayıda saldırının düzenlendiği Gedo bölgesi, terör örgütü Eş-Şebab'ın etkin olduğu tehlikeli noktalardan biri olarak değerlendiriliyor.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :