"Kentin Öteki Çocukları" fotoğraf sergisi açıldı

"Kentin Öteki Çocukları" fotoğraf sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp aileleriyle birlikte Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocukların yaşamlarından kesitler yansıtan "Kentin...

İSTANBUL (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp aileleriyle birlikte Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocukların yaşamlarından kesitler yansıtan "Kentin Öteki Çocukları" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi’nde gerçekleşen etkinlikte, Türkiye’ye sığınan savaş mağduru Suriyeli çocukların İstanbul’daki yaşam mücadelelerini 3 yıl boyunca yakından izleyen fotoğrafçı Ümit Ersoy'un çektiği fotoğraflar sergilendi. "Kentin Öteki Çocukları" adını verdiği ilk kişisel fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Ersoy, 10 yılı aşkın süredir sokak fotoğrafçılığı yaptığını ve insanların yaşamlarından ilgi çeken kesitleri belgelediğini ifade etti.

Ersoy, “Ancak son yıllarda özellikle İstanbul sokaklarında çok sayıda yarı çıplak, yalın ayak, aç ve dilenen çocuklar görmeye başladım. Bunlar Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemize sığınan ailelerin çocuklarıydı. Sonrasında da onların ağırlıklı olarak yaşadıkları bölgelere giderek yaşam koşullarını yerinde görmeye ve fotoğraflamaya başladım. Bu çocuklar Suriyeli oldukları için, yoksul oldukları için farklı bir kültüre sahip oldukları için herkes tarafından ötekileştirilmekteydi. Bir fotoğraf sergisi ile bu çocukların dramlarına, trajedilerine dikkat çekmek, bir nebze olsun seslerini duyurmak istedim." şeklinde konuştu.

Suriyeli savaş mağduru çocuklara dair 40 fotoğraftan oluşan sergi, 5 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :