Kendi çabasıyla 11 el sanatı öğrendi

Kendi çabasıyla 11 el sanatı öğrendi

Ağrılı 25 yaşındaki Pınar Ekelik, hiçbir eğitim almadan filoğrafiden tezhibe kadar kendi çabasıyla öğrendiği el sanatı çalışmalarıyla beğeni topluyor- Ekelik: - "11 dalda çalışma yapıyorum. Yapabileceğim çok şey var ama Ağrı'da imkanlar kısıtlı"- "İstanbu

AĞRI (AA) - ORHAN GÜNGÖR - Ağrılı 25 yaşındaki Pınar Ömür Ekelik, kendi çabasıyla öğrenerek ürettiği filoğrafi, kaligrafi, hat sanatı, su kabağı sanatı, kara kalem, yakma, kumlama, cam oyma, yüzük ve takı yapımı, vitray, tezhip çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

Fatih Mahallesi'nde yaşayan Ekelik, kazandığı İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü'ne, hem maddi imkansızlıklar nedeniyle hem de hasta anne babasına bakmak zorunda olduğu için kayıt yaptıramadı.

Hiçbir eğitim almadan, kişisel çabasıyla filoğrafi, kaligrafi, hat sanatı, su kabağı sanatı, kara kalem, yakma, kumlama, cam oyma, yüzük ve takı yapımı, vitray ve tezhip öğrenen Ömür, özenle ortaya çıkardığı eserlerini maliyetinin altında satarak evinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Ekelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu işe liseyi bitirdikten sonra merak sardığını söyledi.

Öğrendiklerinin hiçbirinin eğitimini almadığını belirten Ekelik, "11 dalda çalışma yapıyorum. Yapabileceğim çok şey var ama Ağrı'da imkanlar kısıtlı." dedi.

Ailesinin yanında bulunmak zorunda olduğu için eğitimine devam edemediğini anlatan Ekelik, şöyle konuştu:

"Biz 9 kardeşiz, en küçükleri benim. Şu anda evde ben tek kalıyorum. Diğerlerinin hepsi evlendi. Annem ve babam yaşlı ve hastalar. Düzenli olarak ilaç kontrolü lazım. Babam çalışamıyor ve hiçbir gelirimiz yok. Bunun için de maddiyat olması lazım ki tedaviyi görelim. İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümünü kazandım. Gitmem için hem manevi hem de maddi destek olması lazım. Okumaya devam etseydim aileme bakacak kimse yoktu. Bazı durumlar size çoğu yolları kapatabiliyor."

-"Normal değerinin altına satmaya çalışıyorum"

Ailesinin bakımını üstlenen genç kız, kendisini geliştirerek ilgi duyduğu sanat dallarından para kazanmaya çalıştığını anlattı.

Ekelik, "Yaptığım eserleri normal değerinin altında satmaya çalışıyorum. Malzeme isteyeceğiz burada yok, Bursa'dan isteyeceğiz. Bu da bir maliyet. Örneğin filografi, 'Telle çivinin aşkı' diye geçiyor. Osmanlı dönemine dayanan bir sanat bu. Bu sanat buralarda pek yaygın değil. Görenler şaşırıyor." dedi.

Kurs açmak istediğini belirten Ekelik, bu konuda kurum ve kuruluşlardan, derneklerden destek istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :