Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalesi

Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalesi

Nihai pazarlık görüşmesinin açık artırması öncesinde Park Holding AŞ, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ ile Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ elendi

ANKARA (AA) - Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinin açık artırması öncesinde, Park Holding AŞ, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ ve Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ elendi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığındaki ihalede elemesiz turda en yüksek teklif 1 milyar 35 milyon dolar oldu. Daha sonra elemeli turlara geçildi.

İlk elemeli turda en düşük teklifi veren Park Holding AŞ elendi, en yüksek teklif 1 milyar 910 milyon dolar oldu. İkinci elemeli turda Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ elendi, en yüksek teklif  2 milyar 152 milyon dolara ulaştı. Üçüncü elemeli turda Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ elendi.

İhalede, 2 milyar 355 milyon dolar başlangıç tutarı ve 1 milyon dolar artırma aralığıyla açık artırmaya geçildi.

Açık artırma, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ-Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu (OGG), Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ katılımıyla başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı