Kemer'de caretta caretta yuvası koruma altına alındı

Kemer'de caretta caretta yuvası koruma altına alındı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde yumurta bırakmak için sahile çıkan caretta carettanın yuvası koruma altına alındı. Kiriş Mahallesi'nde dün...

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde yumurta bırakmak için sahile çıkan caretta carettanın yuvası koruma altına alındı.

Kiriş Mahallesi'nde dün gece bir otelin sahil kısmına çıkan caretta caretta, kıyıdan 14 metre içeride yumurtalarını bıraktı. Caretta carettanın yumurtladığını gören otel çalışanları, yetkililere haber verdi.

Yuvanın bulunduğu sahile gelen Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi üyeleri ile Kemer Belediyesi Veteriner Hekimi Fevzi Uzun, yerini tespit ettiği yuvayı koruma altına aldı.

Kooperatif yetkilisi Bayram Kütle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caretta carettanın yaklaşık 70-80 santimetre derinliğe yumurtalarını bıraktığını ifade etti. Kütle, yumurta sayısını bilemediklerini ancak yaklaşık 70 yumurta beklediklerini kaydetti.

Yuvanın koruma altına alınmasını bazı yerli ve yabancı turistler de ilgiyle izledi. Etrafı demirle çevrilen yuvanın üzerine farklı dillerde uyarı yazısı asıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :