Kemer turizmi "visitkemer" ile dünyaya tanıtılıyor

Kemer turizmi "visitkemer" ile dünyaya tanıtılıyor

Antalya'nın Kemer ilçesindeki turizm olanaklarının Türkçe, Almanca, Rusça ve İngilizce olarak anlatıldığı internet sitesi kuruldu- KETOB Başkanı Gül:- "Visitkemer projesinin fuarlardan daha etkili olacağına inanıyoruz"

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinin turizm olanaklarını tanıtmak amacıyla "visitkemer" adlı internet sitesi oluşturuldu.

Kemer'de faaliyet gösteren turizmciler ve belediyenin destekleriyle hazırlanan "www.visitkemer.com.tr" sitesinde, bölgenin tanıtımı yapılıyor.

Bölgedeki spor olanakları, ören yerleri, oteller, plajlar, koylar, mavi turlar, kanyonlar, yaylalar ve eğlence merkezlerine yer verilen sitedeki bilgiler, Türkçe, Almanca, Rusça ve İngilizce olarak aktarılıyor.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "visit" kelimesinin uluslararası alanda "ziyaret" anlamına geldiğini söyledi.

Ülkeler veya şehirlerin sosyal mecralarda tanıtımı yapılırken bu kelimenin kullanıldığını belirten Gül, internet ortamında oluşturdukları sayfada, Kemer ve turizmiyle ilgili günlük paylaşımlar yaptıklarını kaydetti.

Sitede Kemer'e ilişkin her bilginin yer aldığını dile getiren Gül, "Konserler, yarışmalar, ören yerleri, Kemer'de ziyaret edilebilecek yerler... 'Görmeden dönmeyin' diyebileceğimiz yerleri tüm detaylarıyla paylaşıyoruz. Gelen turistler, Kemer ile ilgili bütün detayları web sitemizde de bulabilir." dedi.

Sitede sadece Kemer'in değil Antalya ve çevresinin de tanıtıldığını anlatan Gül, şöyle devam etti:

"Sitemizde ve sosyal paylaşım sitelerinde İngilizce ve Almancayı ağırlıklı kullanıyoruz. Türkçenin yanı sıra Rusça paylaşımlar da yapıyoruz. Almanya veya Rusya'dan herhangi misafir, Kemer hakkında istediği bilgilere ulaşabilir. Visitkemer ile ilgili halkın tepkisi çok olumlu. Bu proje, yıllardır düşünülüyordu. Kemer'in ve turizmin tanıtımı için herhangi bir sosyal paylaşım sitesi veya web portalının olmadığını defalarca dile getirdik. Bu büyük bir eksiklikti. İnternet artık bir yaşam biçimi haline geldi. Halk da böyle bir hizmetin olmasından çok memnun."

Kemer'in fuarlarda tanıtıldığına işaret eden Gül, "Ancak visitkemer projesinin fuarlardan daha etkili olacağına inanıyoruz. Projenin, yaşanan bazı sıkıntıları da olumlu yönde destekleyeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Visitkemer proje koordinatörü Ömer Nizam ise Kemer ve bölge turizminin tanıtımının daha etkili yapılmasını, internet ve sosyal medyayla daha büyük kitlelere ulaşılmasını amaçladıklarını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :